Online hulpmiddelen om pesten op werk tegen te gaan

 

Leidinggevenden die pesten op het werk willen aanpakken, kunnen aan de slag met twee nieuwe hulpmiddelen.

 

Op het Arboportaal staan een online hulpmiddel en een presentatie die helpen ongewenste omgangsvormen op het werk tegen te gaan.

 

Eén op de zeven werknemers heeft te maken met ongewenst gedrag tussen collega's onderling, zoals pesten. Werknemers die worden gepest, verzuimen drie keer zo vaak dan andere werknemers en 37 procent van gepeste werknemers heeft verschijnselen van een burn-out.

 

Een positieve werkcultuur en een gezonde interactie tussen collega's zijn dan ook belangrijke sleutelfactoren voor een succesvolle organisatie.

 

Hoe kunnen leidinggevenden pestgedrag voorkomen? Hoe is het 'dolletje' te onderscheiden van pesten? Wat kan iemand doen als hij met ongewenste omgangsvormen te maken krijgt?

 

Dat zijn geen gemakkelijke opgaven. Het online hulpmiddel voor antipestmanagement bevat handreikingen hiervoor, voorbeelden van verschillende vormen van pestgedrag en achtergronden.

 

Aan de hand van vragen, opdrachten en casussen in de presentatie kunnen leidinggevenden het gesprek op gang brengen en afspraken maken met medewerkers.

 

Dat biedt handvatten om een goede werksfeer te behouden en ongewenst gedrag aan te pakken.

 

 

 

Artikel geplaatst op: 03 Oktober 2017

Delen0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2017 BrabantZaken/Delite | Built by Delite, powered by Envation.