Nieuws uit de regio
Internationaal busstation Maastricht openIn Maastricht is een internationaal busstation officieel geopend. Achter het treinstation zijn faciliteiten aangelegd voor passagiers die voorlopig kunnen kiezen uit ruim 20 buitenlandse bestemmingen. Er is ruimte voor acht bussen tegelijk om te stoppen. Dagelijks stoppen er nu zo’n 30 bussen om zo’n 500 reizigers op te halen.  
Verbreding A2 Midden-Limburg definitief De A2 tussen knooppunt Het Vonderen en Kerensheide wordt verbreed naar twee keer drie rijbanen plus vluchtstroken. De overeenkomst daartoe is deze week ondertekend door minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur.    De werkzaamheden moeten  tussen 2025 en 2027 afgerond zijn, maar wellicht wordt eerder begonnen na aan aangenomen motie in de Tweede Kamer die aandringt op snellere aanleg.  
Beste managers in Zuid-NederlandIn het zuiden werken de beste managers van Nederland. Dat concludeert de Rabobank op basis van een onderzoek onder 450 industriële bedrijven. Volgens de bank is het niveau van de managers in Brabant, Zeeland en Limburg vergelijkbaar met Duitsland en Zweden. Het niveau in de rest van Nederland zit op dat van Mexico in Italië. Bedrijven in Zuid-Nederland excelleren volgens het onderzoek vooral in operationeel management en prestatiemanagement,    
Minder jongeren in Limburg worden ondernemerHet aantal startende ondernemers onder de 19 jaar stijgt landelijk, maar in Limburg blijft het percentage achter. Volgens cijfers van de Kamer van Koophandel zijn dit jaar in Limburg 22 op de 10.000 startende ondernemers jonger dan 19 jaar. Landelijk zijn er dat 31, in Flevoland zelfs meer dan 40.  
Nunhems wint Limburg Export Award 2019Nunhems Nederland heeft de Limburg Export Award 2019 gewonnen. Het bedrijf kreeg de voorkeur van de vakjury boven de twee andere finalisten Stamicarbon uit Sittard en Fancom uit Panningen. De prijs werd woensdagavond uitgereikt door Joost van den Akker, gedeputeerde Economie en Kennisinfrastructuur van de Provincie Limburg, tijdens een drukbezochte live L1-tv-uitzending bij Dinnissen Procestechnologie in Sevenum, de winnaar van vorig jaar.  

Nieuws van onze leden
Vingerafdruk nemen mag niet zomaarEen werkgever mag zijn personeel niet zomaar dwingen een vingerafdruk af te staan waarmee de medewerker toegang tot een systeem krijgt, melden NU.NL en Sprout.
Beeld van HanoiResearch Project Maastricht naar Vietnam en Indonesië
Meer jonge ondernemersHet aantal bij de kvK ingeschreven ondernemers tussen de 10 en 14 jaar oud is het afgelopen jaar bijna verdubbeld. 
Jumbo distributiecentrum bloemenJumbo verhuist distributiecentrum bloemen Jumbo heeft vandaag de deuren geopend van haar nieuwe distributiecentrum en binderij voor bloemen. Door de groeiende populariteit van boeketten en bloemen bij Jumbo, was de vorige locatie aan de Zuidkade te krap geworden. Het nieuwe pand aan Amert 504 in Veghel heeft een oppervlakte van maar liefst 5.000 m², een verdubbeling van de capaciteit. Dankzij de nieuwe locatie kan Jumbo aan de sterk groeiende vraag naar bloemen blijven voldoen en seizoenspieken opvangen. De focus komt te liggen op de productie van boeketten. Deze worden ter plekke met de hand gemaakt door de bindsters van Jumbo. Het nieuwe distributiecentrum werd geopend door Kitty van Eerd - echtgenote van Karel van Eerd, oprichter van het familiebedrijf. Tevens nam zij de allereerste bos bloemen in ontvangst.
Berg & PartnersTijd voor reflectie bij Berg&PartnersDe wereld om ons heen verandert in razend tempo. Dat heeft direct en indirect invloed op de manier waarop bedrijven moeten worden geleid en ingericht. Om nu, maar zeker ook in de toekomst succesvol te blijven, is het noodzakelijk om als organisatie jezelf opnieuw te blijven uitvinden. Dat vraagt echter veel van de decision makers. Het Eindhovense bureau Berg & Partners ondersteunt directie en management, hun medewerkers en daarmee de hele organisatie in het begeleiden van succesvolle veranderingen of nieuw perspectief. Een openhartig interview met oprichter en partner Marcel van Bergen én partner in crime Wilbert Savonije. Samen met een team van 11 professionals ondersteunen zij onder andere directie en management van MKB-ondernemingen, familiebedrijven, multinationals en zorginstellingen in hun next steps als leiders.
Evenementen uit de Regio
Geef uw evenementen door via de BrabantZaken Redactie via: redactie@brabantzaken.nl
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.