Nieuws uit de regio
Qredits helpt 3200 ondernemers met kredietIn de eerste negen maanden van 2019 heeft Qredits voor een totaalbedrag van €72 miljoen aan zakelijke kredieten aan het Kleinbedrijf verstrekt. Hiermee werden meer dan 3.200 startende en bestaande ondernemers geholpen.  
Cao-lonen schieten omhoogDe cao-lonen stegen in het derde kwartaal met 2,6 procent, de grootste stijging in de laatste tien jaar, zo meldt het CBS.  
DSM-topman voorstander CO2-heffingDSM-topman Feike Sijbesma  is fervent voorstander van een CO2-heffing voor vervuilende bedrijven. Dat zegt hij in een interview met Bloomberg in de kantlijn van de VN-top in New York. Volgens Sijbesma worden de klimaatdoelen van Parijs met het huidige beleid niet gehaald. “De vervuiler moet betalen. Dat is de enige manier om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en daarom het meest effectieve doel om weer op koers te komen.”  
Innovatieregeling WBSO soepelerHet kabinet gaat bij de innovatieregeling WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) meer rekening houden met de snellere ontwikkelcycli in de ict-sector. Hierbij wordt tegemoet gekomen aan de wens van veel softwarebedrijven die niet meerdere kwartalen tegelijk vooruit kunnen kijken, zo meldt Computable.  
Grote bedrijven betalen facturen laatHet Nederlandse bedrijfsleven betaalt facturen steeds sneller, alleen grote bedrijven slagen er niet in facturen van het MKB sneller te voldoen. Dat blijkt uit de jongste Barometer Betaalgedrag van bedrijfsinformatiespecialist Graydon. Tijdens het tweede kwartaal van 2019 betaalden Nederlandse bedrijven hun facturen gemiddeld na 39,2 dagen. Dat is ruim één dag sneller dan een jaar geleden. De facturen van kleinere bedrijven gericht aan grote bedrijven laten geen of amper verbetering zien.  

Nieuws van onze leden
Vingerafdruk nemen mag niet zomaarEen werkgever mag zijn personeel niet zomaar dwingen een vingerafdruk af te staan waarmee de medewerker toegang tot een systeem krijgt, melden NU.NL en Sprout.
Beeld van HanoiResearch Project Maastricht naar Vietnam en Indonesië
Meer jonge ondernemersHet aantal bij de kvK ingeschreven ondernemers tussen de 10 en 14 jaar oud is het afgelopen jaar bijna verdubbeld. 
Jumbo distributiecentrum bloemenJumbo verhuist distributiecentrum bloemen Jumbo heeft vandaag de deuren geopend van haar nieuwe distributiecentrum en binderij voor bloemen. Door de groeiende populariteit van boeketten en bloemen bij Jumbo, was de vorige locatie aan de Zuidkade te krap geworden. Het nieuwe pand aan Amert 504 in Veghel heeft een oppervlakte van maar liefst 5.000 m², een verdubbeling van de capaciteit. Dankzij de nieuwe locatie kan Jumbo aan de sterk groeiende vraag naar bloemen blijven voldoen en seizoenspieken opvangen. De focus komt te liggen op de productie van boeketten. Deze worden ter plekke met de hand gemaakt door de bindsters van Jumbo. Het nieuwe distributiecentrum werd geopend door Kitty van Eerd - echtgenote van Karel van Eerd, oprichter van het familiebedrijf. Tevens nam zij de allereerste bos bloemen in ontvangst.
Berg & PartnersTijd voor reflectie bij Berg&PartnersDe wereld om ons heen verandert in razend tempo. Dat heeft direct en indirect invloed op de manier waarop bedrijven moeten worden geleid en ingericht. Om nu, maar zeker ook in de toekomst succesvol te blijven, is het noodzakelijk om als organisatie jezelf opnieuw te blijven uitvinden. Dat vraagt echter veel van de decision makers. Het Eindhovense bureau Berg & Partners ondersteunt directie en management, hun medewerkers en daarmee de hele organisatie in het begeleiden van succesvolle veranderingen of nieuw perspectief. Een openhartig interview met oprichter en partner Marcel van Bergen én partner in crime Wilbert Savonije. Samen met een team van 11 professionals ondersteunen zij onder andere directie en management van MKB-ondernemingen, familiebedrijven, multinationals en zorginstellingen in hun next steps als leiders.
Evenementen uit de Regio
Geef uw evenementen door via de BrabantZaken Redactie via: redactie@brabantzaken.nl
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.