Nieuws uit de regio
Grote bedrijven betalen facturen laatHet Nederlandse bedrijfsleven betaalt facturen steeds sneller, alleen grote bedrijven slagen er niet in facturen van het MKB sneller te voldoen. Dat blijkt uit de jongste Barometer Betaalgedrag van bedrijfsinformatiespecialist Graydon. Tijdens het tweede kwartaal van 2019 betaalden Nederlandse bedrijven hun facturen gemiddeld na 39,2 dagen. Dat is ruim één dag sneller dan een jaar geleden. De facturen van kleinere bedrijven gericht aan grote bedrijven laten geen of amper verbetering zien.  
Datalekken bij een derde MKBRuim één op de drie MKB’ers, bedrijven tot 50 medewerkers, is dit jaar al geconfronteerd met een datalek. Dat blijkt uit wereldwijd onderzoek van Kaspersky onder 1138 bedrijven. In vergelijking met 2018 is dat een toename van zes procent. Ook middelgrote en grote organisaties kampen steeds vaker met een datalek, maar hier volgens Kaspersky de toename tussen de twee en drie procent.  
Ict-kosten gemeenten blijven oplopenDe Nederlandse gemeenten geven dit jaar gemiddeld per bewoner 84 euro uit aan ict, twee euro méér dan in 2017.  Ook groeit het ict-personeelbestand bij gemeenten, blijkt uit de ICT Benchmark Gemeenten van M&I/Partners, uitgevoerd bij 35 gemeenten.    
Bijna helft werknemers vindt baan niet zinvolTwee op de vijf werknemers, 40%, vindt haar of zijn baan niet zinvol en haalt er daarom weinig voldoening uit. Dat stelt de Reputatiefabriek na een enquête onder 1000 werknemers.  
Elektrische auto’s goedkoper, verkopen verdubbeldIn de eerste zeven maandag van dit jaar werden in Nederland 18.376 nieuwe elektrische auto’s verkocht, twee keer zoveel dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt VWE Automotive. De gestegen verkopen waren onder meer te danken aan de lagere prijzen. De gemiddelde nieuwprijs daalde in korte tijd met 30%. Oorzaken hiervan zijn een aanscherping van de bijtellingsregeling en de introductie van nieuwe, minder dure modellen.  

Nieuws van onze leden
Vingerafdruk nemen mag niet zomaarEen werkgever mag zijn personeel niet zomaar dwingen een vingerafdruk af te staan waarmee de medewerker toegang tot een systeem krijgt, melden NU.NL en Sprout.
Beeld van HanoiResearch Project Maastricht naar Vietnam en Indonesië
Meer jonge ondernemersHet aantal bij de kvK ingeschreven ondernemers tussen de 10 en 14 jaar oud is het afgelopen jaar bijna verdubbeld. 
Jumbo distributiecentrum bloemenJumbo verhuist distributiecentrum bloemen Jumbo heeft vandaag de deuren geopend van haar nieuwe distributiecentrum en binderij voor bloemen. Door de groeiende populariteit van boeketten en bloemen bij Jumbo, was de vorige locatie aan de Zuidkade te krap geworden. Het nieuwe pand aan Amert 504 in Veghel heeft een oppervlakte van maar liefst 5.000 m², een verdubbeling van de capaciteit. Dankzij de nieuwe locatie kan Jumbo aan de sterk groeiende vraag naar bloemen blijven voldoen en seizoenspieken opvangen. De focus komt te liggen op de productie van boeketten. Deze worden ter plekke met de hand gemaakt door de bindsters van Jumbo. Het nieuwe distributiecentrum werd geopend door Kitty van Eerd - echtgenote van Karel van Eerd, oprichter van het familiebedrijf. Tevens nam zij de allereerste bos bloemen in ontvangst.
Berg & PartnersTijd voor reflectie bij Berg&PartnersDe wereld om ons heen verandert in razend tempo. Dat heeft direct en indirect invloed op de manier waarop bedrijven moeten worden geleid en ingericht. Om nu, maar zeker ook in de toekomst succesvol te blijven, is het noodzakelijk om als organisatie jezelf opnieuw te blijven uitvinden. Dat vraagt echter veel van de decision makers. Het Eindhovense bureau Berg & Partners ondersteunt directie en management, hun medewerkers en daarmee de hele organisatie in het begeleiden van succesvolle veranderingen of nieuw perspectief. Een openhartig interview met oprichter en partner Marcel van Bergen én partner in crime Wilbert Savonije. Samen met een team van 11 professionals ondersteunen zij onder andere directie en management van MKB-ondernemingen, familiebedrijven, multinationals en zorginstellingen in hun next steps als leiders.
Evenementen uit de Regio
Geef uw evenementen door via de BrabantZaken Redactie via: redactie@brabantzaken.nl
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.