Pierre Houben - Adviseurs

 

Als ondernemer weet je wellicht veel over de branche waarin je werkt of over het vak dat je uitoefent.


 

Echter vanwege steeds ingewikkelder wordende regelgeving ontkom je niet aan het inroepen van adviseurs op administratief of juridisch gebied. Ook regels met betrekking tot arbeidsovereenkomsten maken dat je externe deskundigheid moet inhuren.

 

Het wordt al helemaal belangrijk als je in het bedrijf moet reorganiseren. Gezien de enorme veranderingen die in de markt gaande zijn, is reorganiseren voor veel ondernemers een must geworden.

 

Grote organisaties kunnen deze specialisten misschien zelf in huis halen, maar voor de meeste mkb-ondernemers ben je aangewezen op hulp bij brancheorganisatie of externe specialisten.

 

Maar nu komt het.

 

Hoe weet je of de specialist die je raadpleegt, de juiste is? Feitelijk kom je daar pas achter na verloop van tijd. Ik ken wel een paar voorbeelden waarbij de geraadpleegde specialist vooral aan zichzelf had gedacht, maar niet de keuzes had gemaakt in het belang van mijn bedrijf. Zodra je dat ontdekt, kan al veel schade zijn aangericht of erger nog, kan het te laat zijn.

 

Eén keer is het gebeurd dat mijn accountant een foute manier van boeken niet aan mij vertelde, maar wel aan de fiscus. Waardoor er een boete werd opgelegd die volstrekt niet nodig was geweest.

 

Wat ik ervan geleerd heb, is dat het bespreken van onderwerpen, vooral die buiten je eigen vakkundigheid liggen, met collega-ondernemers die je goed kent en vertrouwt, helpt bij het kiezen van je adviseur. Samen met je eigen 'onderbuikgevoel' is dit ook de enige leidraad die je hebt.

 

De negatieve publicaties over de wereld van verzekeraars, bankiers en politici dragen niet bij aan het vertrouwen in je omgeving. Hoewel ik ervan overtuigd ben dat men het vaak goed met je voorheeft, blijkt een kritische blik niet overbodig.

 

Pierre Houben,
een leven lang in zaken

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.