'Vraag naar SAP-consultants al jaren groot, onderwijs blijft nog steeds achter'

 

Het hbo- en wo-onderwijs levert geen studenten af die voldoen aan het profiel van junior SAP-consultants. Het bedrijfsleven zit te springen om deze medewerkers, maar er zijn nagenoeg geen geschikte kandidaten.


 

Dat zegt Richard Boom, operational manager bij Ictopus in Geldermalsen, naar aanleiding van berichtgeving op Limburgzaken.nl.

 

"Ictopus is 21 jaar geleden in Sittard gestart met het SAP Professional Trainee (PT)-concept om invulling te geven aan de vraag naar junior SAP-consultants. In die tijd was de vraag naar deze medewerkers groot, terwijl er onvoldoende geschikte kandidaten door de onderwijsinstituten werden afgeleverd," zegt Boom.

 

"Met name ontbrak het aan de kennis en ervaring met betrekking tot SAP. En in deze situatie is sindsdien niets veranderd. Nog steeds is er geen (directe) aansluiting tussen de afgestudeerde hbo- en wo'ers en de eisen waaraan junior SAP-consultants moeten voldoen."

 

Richard Boom claimt dat Ictopus met haar traineeconcept wel voor deze aansluiting zorgt: "Door een opleiding op maat in combinatie met een (eerste) werkervaringsperiode."

 

"Zo hebben we sinds 1996 ruim 800 medewerkers voor onze klanten 'gecreëerd'. Daarmee zijn we de absolute marktleider in Nederland."

 

Partners van Ictopus Professional Trainees zijn Educom/Detacom (Sittard, Eindhoven, Utrecht, Arnhem) en Imbri/Sforza in Maastricht. Ook zijn er partnerships met it-consultancy WMD Maastricht en Medtronic in Kerkrade.

 

foto: 4most.co.za

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.