Niet eerder zoveel vraag bij overheid naar ICT'ers

 

Binnen een jaar is het aantal overheidsvacatures op het gebied van ICT met 48 procent toegenomen. Daarmee is de overheid koploper met vacante ICT-functies.


 

Ook in het bedrijfsleven is de vraag naar ICT'ers omhoog geschoten. In totaal is het aantal ICT-vacatures afgelopen kwartaal op een recordaantal van ruim 58.000 uitgekomen. Er wordt vooral gezocht naar netwerkbeheerders en projectleiders.

 

Dat blijkt, meldt binnenlandsbestuur.nl, uit onderzoek van vacaturesite Jobfeed. De oplossing zou kunnen liggen in het benaderen van een nieuwe doelgroep: vrouwen.

 

De rol van de ICT-ambtenaar is door de jaren heen steeds belangrijker geworden door de digitalisering van processen. Er gaan zelfs stemmen op om op termijn een 'minister van ICT'  aan te stellen.

 

Een oplossing voor het tekort aan ICT-sollicitanten zou kunnen liggen in de communicatie, vinden veel recruiters. Door slechte vacatureteksten laten werkgevers veel potentieel aan vrouwelijke IT’ers liggen.

 

Door een overdaad aan jargon, technische specificaties en de angst in een mannenwereld terecht te komen, voelen vrouwen zich niet geroepen te solliciteren.

 

Met een schreeuwend tekort aan IT’ers bij onder meer het Rijk en gemeenten liggen hier dus volop kansen om het tij te keren. Momenteel is minder dan een vijfde van alle ICT'ers vrouw.

 

foto: computable.nl

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.