Crisissfeer in Duitsland rond Hudson’s Bay

 

Vlak voor de opening van het eerste warenhuis in Nederland, onder meer in Maastricht, worden vraagtekens geplaatst bij de toekomst van Hudson’s Bay Company in Duitsland.


 

Dochteronderneming Galeria Kaufhof kampt met problemen, melden verschillende Duitse media.

 

De berichten zijn ontstaan na het besluit van kredietverzekeraar Euler Hermes om de steun aan leveranciers van Galeria Kaufhof te verminderen. Zij kregen per brief te horen dat de kredietverzekering met tachtig procent is teruggeschroefd.

 

De Duitse warenhuisketen verzekerde de leveranciers op zijn beurt nog steeds een ‘betrouwbare partner’ te zijn en dat alle financiële verplichtingen worden nagekomen.

 

Galeria Kaufhof kan bovendien gebruikmaken van een wereldwijde kredietlijn van het moederbedrijf van 2,25 miljard dollar.

 

Van dat bedrag is slechts een klein deel – zo’n 300 miljoen euro – voor Duitsland bestemd, schrijft de Süddeutsche Zeitung. Bovendien zou een groot deel van de kredietlijn al zijn benut.

 

De Duitse krant stelt verder dat de verliezen van Galeria Kaufhof in de eerste vijf maanden zijn verdubbeld tot 47 miljoen euro (winst voor belastingen) in vergelijking met een jaar eerder.

 

Hudson’s Bay Company zou nu onder meer overwegen om een deel van het vastgoed te verkopen. Signa Group, eigenaar van grote concurrent Karstadt, heeft volgens bronnen van WirtschaftsWoche interesse in de warenhuizen.

 

Hudson’s Bay Company zegt in een persverklaring dat ze zich houdt aan de beloften die bij de toetreding op de Europese markt zijn gemaakt.

 

“Onze toewijding aan de Duitse markt en onze investeringen in Europa zijn sterker dan ooit,” zegt ceo Jerry Storch.

 

“Ook als de markt voor kleding en warenhuizen wereldwijd uitdagend is en het bedrijf zich langzamer ontwikkelt dan gehoopt, denken wij aan de lange termijn. Het team van Galeria Kaufhof heeft onze volle steun voor de uitvoering van de strategische plannen.”

 

bron en foto: retailtrends.nl

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.