Het geld blijft rollen in de winkels

 

De detailhandel heeft in juni 4,3 procent meer omgezet dan in juni 2016, meldt het CBS.


 

De verkopen (volume) waren 3,7 procent hoger. De omzet van zowel de food- als non-foodsector groeide. Dit is de zesde maand op rij waarin zowel de omzet als het volume van de non-foodsector toenam.

 

Daarnaast is online 19,5 procent meer omgezet. De pure webwinkels, winkels met als hoofdactiviteit verkoop via internet, zetten bijna 16 procent meer om.

 

De online omzet van winkels waarvan de verkoop via internet een nevenactiviteit is (multi-channelers) groeide met ruim 24 procent.

 

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor veranderingen in de samenstelling van de koopdagen. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen.

 

Zonder correctie was de omzet van de detailhandel bijna 5 procent hoger dan in juni 2016.

 

De omzet van winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren was ruim 9 procent hoger dan in juni 2016.

 

Winkels in vrijetijdsartikelen zetten 3,6 procent meer om. Ook groeide de omzet van winkels in persoonlijke verzorging, winkels in kleding en winkels in schoenen en lederwaren.

 

Winkels in consumentenelektronica zetten daarentegen ruim 4 procent minder om dan een jaar eerder. Sinds februari van dit jaar is de omzet van de elektronicawinkels onafgebroken lager dan een jaar eerder.

 

foto: fotosmaastricht.nl

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.