Duits bedrijfsleven schreeuwt om vakmensen

 

In Duitsland zijn rond 1,1 miljoen arbeidsplaatsen niet ingevuld. De Duitse Industrie- und Handelskammer (KvK) ziet daarin een grote bedreiging voor de economie.


 

Het gebrek aan vakmensen is inmiddels zelfs het grootste probleem voor het bedrijfsleven, zei de president van de Deutsche Industrie- und Handelskammertags (DIHK), Eric Schweitzer.

 

Volgens hem zijn er in Duitsland te veel langdurig werklozen en mensen zonder leer-werkplek. Vluchtelingen vormen maar voor een deel een oplossing voor dit probleem: immigratie heeft alleen een positief effect op het bedrijfsleven als er in het buitenland doelgericht mensen worden gezocht om Duitse vacatures in te vullen.

 

In plaats daarvan moeten vooral oudere mensen ervan overtuigd worden om langer te blijven doorwerken, aldus Schweitzer.

 

Ook is het volgens hem belangrijk dat meer vrouwen fulltime aan de slag gaan. Om dat te bewerkstelligen, moet er worden geïnvesteerd in meer en betere kinderopvang.

 

Het aantal vacatures is in het tweede kwartaal van 2017 tot recordhoogten gestegen. Het Institut für Arbeitsmarkt- und Berufsforschung liet weten dat er tussen april en juni bijna 1,1 miljoen vacatures waren.

 

Dat zijn 35.000 vacatures meer dan in het eerste kwartaal. Daarbij is er een groot verschil tussen West- en Oost-Duitsland.

 

In het westen waren 838.000 beschikbare arbeidsplaatsen, in het oosten 216.000. Met name in de bouwsector is de vraag naar personeel groot.

 

foto en bron: aha24x7.com

 

Meer informatie

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.