Ook MKB-Nederland sluit zich aan bij Betaalme.nu

 

Lange betalingstermijnen zijn nog te vaak de gebruikelijke gang van zaken bij grote ondernemingen, daarom heeft MKB-Nederland zich gemeld als partner van Betaalme.nu.


 

Grote ondernemingen die zich aansluiten bij het initiatief Betaalme.nu beloven hun mkb-leveranciers binnen dertig dagen te betalen.

 

Naast MKB-Nederland hebben zich nu ook Tankopslagbedrijf Vopak, payroll- en uitzendorganisatie Nedflex, pensioenuitvoerder MN en van Zicht, risico- en verzekeringsadviseurs aangesloten.

 

Daarmee is de mijlpaal van vijftig bereikt, waarmee voor alleen al zo’n 200.000 ondernemers uit het kleinbedrijf voor circa twee miljard euro aan facturen zijn gemoeid.

 

“Ofschoon de economie goed draait, zijn late betalingen nog steeds een veelgehoorde klacht bij kleine bedrijven,” zegt Leendert-Jan Visser, directeur van MKB-Nederland.

 

“We zetten ons al vele jaren in om laat betalende gemeenten en grote bedrijven te wijzen op de problemen die zij bij hun kleinere toeleveranciers veroorzaken. We hebben Betaalme.nu daarom ook van meet af aan toegejuicht. We sluiten ons nu zelf aan om te onderstrepen dat het eigenlijk niet meer dan normaal is dat je als opdrachtgever op tijd je rekeningen betaalt. Grote bedrijven die dat nog steeds niet doen, en soms zelfs misbruik maken van hun positie ten opzichte van hun veel kleinere leveranciers, hebben echt wat uit te leggen.”

 

foto: nu.nl

 

Lees ook Sneller betalen

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.