Winkels zetten in juli 4,5 procent meer om

 

De detailhandel heeft in juli 4,5 procent meer omgezet dan in juli 2016, meldt het CBS. De verkopen (het volume) waren bijna 4 procent hoger.


 

De omzet van zowel de foodsector als de non-foodsector groeide. Daarnaast is online ruim 21 procent meer omgezet.

 

De omzet van de winkels in non-food groeide in juli met ruim 4 procent. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was bijna 5 procent hoger dan een jaar eerder.

 

Dit is de zevende maand op rij waarin zowel de omzet als het volume van de non-foodsector groeide.

 

De winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren en de winkels in meubels en huishoudartikelen realiseerden deze maand een stevige omzetstijging.

 

Ook de winkels in consumentenelektronica zetten meer om dan een jaar eerder. Dat is de eerste omzetgroei sinds februari van dit jaar.

 

Ook de omzet van de winkels in recreatieartikelen en de drogisterijen en parfumerieën groeide. De winkels in kleding en winkels in schoenen en lederwaren hadden een omzetdaling.

 

De online omzet lag in juli ruim 21 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Webwinkels zetten ruim 20 procent meer om.

 

Webwinkels hebben als hoofdactiviteit verkoop via internet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers) groeide met ruim 22 procent.

 

foto: RTLNieuws

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.