Innovatie Fonds Rabobank van twintig miljoen helpt honderden start-ups

 

Rabobank lanceert een financieringsoplossing om start-ups al in hun opstartfase (de zogenaamde pre-seed fase) financieel te ondersteunen: het Innovatie Fonds Rabobank (IFR).


 

Startende ondernemers kunnen al in de fase van ideevorming in aanmerking komen voor een achtergestelde innovatielening (AIL).

 

In deze fase kunnen ze doorgaans nog geen lening krijgen omdat ze nog geen bewezen resultaat en onvoldoende cashflow hebben.

 

Rabobank reserveert per jaar € 20 miljoen voor dit fonds om innoverend en duurzaam Nederland te stimuleren.

 

Jaarlijks geeft Rabobank met het IFR  een paar honderd start-ups toegang tot kapitaal. Deze start-ups moeten gericht zijn op:

 

- circulaire economie, zoals hergebruik van grondstoffen en onderdelen

- food, bijvoorbeeld vernieuwende toepassingen in de voedselindustrie zoals smart logistics

- renewables, zoals slimme technologie voor hernieuwbare, recyclebare of herwinbare energiebronnen

- vitality, zoals duurzame oplossingen binnen de zorgsector, waaronder de toepassing van medical tech (foto) of de ontwikkeling van biopharmaceuticals.

 

foto: Pexels

 

Alle verdere info

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
Nieuws van onze leden
Jumbo distributiecentrum bloemenJumbo verhuist distributiecentrum bloemen Jumbo heeft vandaag de deuren geopend van haar nieuwe distributiecentrum en binderij voor bloemen. Door de groeiende populariteit van boeketten en bloemen bij Jumbo, was de vorige locatie aan de Zuidkade te krap geworden. Het nieuwe pand aan Amert 504 in Veghel heeft een oppervlakte van maar liefst 5.000 m², een verdubbeling van de capaciteit. Dankzij de nieuwe locatie kan Jumbo aan de sterk groeiende vraag naar bloemen blijven voldoen en seizoenspieken opvangen. De focus komt te liggen op de productie van boeketten. Deze worden ter plekke met de hand gemaakt door de bindsters van Jumbo. Het nieuwe distributiecentrum werd geopend door Kitty van Eerd - echtgenote van Karel van Eerd, oprichter van het familiebedrijf. Tevens nam zij de allereerste bos bloemen in ontvangst.
Berg & PartnersTijd voor reflectie bij Berg&PartnersDe wereld om ons heen verandert in razend tempo. Dat heeft direct en indirect invloed op de manier waarop bedrijven moeten worden geleid en ingericht. Om nu, maar zeker ook in de toekomst succesvol te blijven, is het noodzakelijk om als organisatie jezelf opnieuw te blijven uitvinden. Dat vraagt echter veel van de decision makers. Het Eindhovense bureau Berg & Partners ondersteunt directie en management, hun medewerkers en daarmee de hele organisatie in het begeleiden van succesvolle veranderingen of nieuw perspectief. Een openhartig interview met oprichter en partner Marcel van Bergen én partner in crime Wilbert Savonije. Samen met een team van 11 professionals ondersteunen zij onder andere directie en management van MKB-ondernemingen, familiebedrijven, multinationals en zorginstellingen in hun next steps als leiders.
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.