Zzp’er dief van eigen portemonnee

 

Negen op de tien zzp’ers schatten het belastingvoordeel van het gebruik van de fiscale jaarruimte te laag in. Twee derde weet niet wat fiscale jaarruimte is.


 

Dit blijkt uit onderzoek van GfK onder 511 zzp’ers in opdracht van BrightPensioen en Allianz.

 

Slechts een op de tien zzp’ers weet dat men 50 tot 60 procent extra moet inleggen om hetzelfde resultaat te halen zonder fiscaal voordeel. De meerderheid denkt veel minder te hoeven inleggen.

 

Zzp’ers die wel jaarruimte hebben, maar dit niet gebruiken, laten daardoor veel geld liggen.

 

63 procent van de zzp’ers weet niet wat fiscale jaarruimte is. Onder jongeren (25-35 jaar) is dat zelfs 77 procent.

 

Een derde denkt dat het te maken heeft met autokilometers of een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

 

De jaarruimte is het deel van het inkomen dat men fiscaal vriendelijk opzij mag zetten voor pensioen. Men krijgt de betaalde belasting terug over de inleg, en betaalt over die pensioenpot geen vermogensbelasting.

 

foto: Consumentenbond

bron: BrightPensioen

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
Nieuws van onze leden
Jumbo distributiecentrum bloemenJumbo verhuist distributiecentrum bloemen Jumbo heeft vandaag de deuren geopend van haar nieuwe distributiecentrum en binderij voor bloemen. Door de groeiende populariteit van boeketten en bloemen bij Jumbo, was de vorige locatie aan de Zuidkade te krap geworden. Het nieuwe pand aan Amert 504 in Veghel heeft een oppervlakte van maar liefst 5.000 m², een verdubbeling van de capaciteit. Dankzij de nieuwe locatie kan Jumbo aan de sterk groeiende vraag naar bloemen blijven voldoen en seizoenspieken opvangen. De focus komt te liggen op de productie van boeketten. Deze worden ter plekke met de hand gemaakt door de bindsters van Jumbo. Het nieuwe distributiecentrum werd geopend door Kitty van Eerd - echtgenote van Karel van Eerd, oprichter van het familiebedrijf. Tevens nam zij de allereerste bos bloemen in ontvangst.
Berg & PartnersTijd voor reflectie bij Berg&PartnersDe wereld om ons heen verandert in razend tempo. Dat heeft direct en indirect invloed op de manier waarop bedrijven moeten worden geleid en ingericht. Om nu, maar zeker ook in de toekomst succesvol te blijven, is het noodzakelijk om als organisatie jezelf opnieuw te blijven uitvinden. Dat vraagt echter veel van de decision makers. Het Eindhovense bureau Berg & Partners ondersteunt directie en management, hun medewerkers en daarmee de hele organisatie in het begeleiden van succesvolle veranderingen of nieuw perspectief. Een openhartig interview met oprichter en partner Marcel van Bergen én partner in crime Wilbert Savonije. Samen met een team van 11 professionals ondersteunen zij onder andere directie en management van MKB-ondernemingen, familiebedrijven, multinationals en zorginstellingen in hun next steps als leiders.
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.