Mkb zorgt voor 67 procent van de export binnen Europa

 

De Europese economie wordt vooral vooruit getrokken door het mkb. Bedrijven met maximaal 249 medewerkers zorgen samen voor 67 procent van de totale export binnen Europa.

 


 

Dit is een gigantisch deel van de totale exportomzet die door Nederlandse bedrijven gedraaid wordt, aldus het Europese Bureau van de Statistiek.

 

Niet minder dan 98 procent van de bedrijven die binnen Europa exporteert, behoort tot het midden- en kleinbedrijf.

 

Nederland behoort met 67 procent van de exportomzet tot de top 5 van Europese landen waar het mkb voor een groot deel van de exportomzet zorgt.

 

De lijst wordt aangevoerd door Cyprus. In dit land zorgt het mkb voor 88 procent van de totale exportomzet. België staat met 70 procent als derde op deze lijst.

 

De laatste jaren heeft de EU steeds meer ingezien dat het mkb voor een groot deel bijdraagt aan de nationale economieën. Er wordt door de EU de komende jaren dan ook actiever gekeken wat er in deze landen gedaan kan worden om het mkb nog meer kansen te bieden.

 

foto en bron: mkbbelangen.nl

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
Nieuws van onze leden
Jumbo distributiecentrum bloemenJumbo verhuist distributiecentrum bloemen Jumbo heeft vandaag de deuren geopend van haar nieuwe distributiecentrum en binderij voor bloemen. Door de groeiende populariteit van boeketten en bloemen bij Jumbo, was de vorige locatie aan de Zuidkade te krap geworden. Het nieuwe pand aan Amert 504 in Veghel heeft een oppervlakte van maar liefst 5.000 m², een verdubbeling van de capaciteit. Dankzij de nieuwe locatie kan Jumbo aan de sterk groeiende vraag naar bloemen blijven voldoen en seizoenspieken opvangen. De focus komt te liggen op de productie van boeketten. Deze worden ter plekke met de hand gemaakt door de bindsters van Jumbo. Het nieuwe distributiecentrum werd geopend door Kitty van Eerd - echtgenote van Karel van Eerd, oprichter van het familiebedrijf. Tevens nam zij de allereerste bos bloemen in ontvangst.
Berg & PartnersTijd voor reflectie bij Berg&PartnersDe wereld om ons heen verandert in razend tempo. Dat heeft direct en indirect invloed op de manier waarop bedrijven moeten worden geleid en ingericht. Om nu, maar zeker ook in de toekomst succesvol te blijven, is het noodzakelijk om als organisatie jezelf opnieuw te blijven uitvinden. Dat vraagt echter veel van de decision makers. Het Eindhovense bureau Berg & Partners ondersteunt directie en management, hun medewerkers en daarmee de hele organisatie in het begeleiden van succesvolle veranderingen of nieuw perspectief. Een openhartig interview met oprichter en partner Marcel van Bergen én partner in crime Wilbert Savonije. Samen met een team van 11 professionals ondersteunen zij onder andere directie en management van MKB-ondernemingen, familiebedrijven, multinationals en zorginstellingen in hun next steps als leiders.
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.