155-platform helpt in één jaar zesduizend ondernemers in geldnood

 

Ruim zesduizend zelfstandige ondernemers in geldnood werden het afgelopen jaar kosteloos op weg geholpen door 155-Help-een-Bedrijf, een initiatief van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK).


 

Op het 155-platform kunnen ondernemers anoniem en 24 uur per dag, 7 dagen per week terecht voor diagnose en hulp.

 

“We bereikten dit jaar ruim 100.000 ondernemers-in-zwaar-weer, zowel online als telefonisch,” vertelt Han Dieperink, algemeen directeur van het IMK, “en we zijn positief verrast over de aantallen ondernemers die we met 155 verder kunnen helpen. Hiermee vullen we blijkbaar een grote behoefte in”.

 

Het IMK en Stichting 155 werkten het afgelopen jaar samen met 160 Nederlandse gemeenten en de Kamer van Koophandel aan het creëren van een infrastructuur voor ondernemers-in-zwaar-weer.

 

Uit onderzoek van het IMK blijkt dat de helft van alle ondernemingen in geldnood in de kern wel levensvatbaar zijn. In die gevallen levert het kunnen doorzetten van de onderneming een sterk positief effect op voor de samenleving.

 

Stichting 155 verwacht in 2018 meer dan 15.000 ondernemers-in-zwaar-weer op weg te kunnen helpen.

 

Stichting 155-Help-een-Bedrijf is het nationaal hulploket voor ondernemers. Ondernemers die tegenwind ervaren, kunnen telefonisch (088 9990 155) of online via www.155.nl direct contact opnemen voor ondersteuning.

 

foto: 155.nl

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
Nieuws van onze leden
Jumbo distributiecentrum bloemenJumbo verhuist distributiecentrum bloemen Jumbo heeft vandaag de deuren geopend van haar nieuwe distributiecentrum en binderij voor bloemen. Door de groeiende populariteit van boeketten en bloemen bij Jumbo, was de vorige locatie aan de Zuidkade te krap geworden. Het nieuwe pand aan Amert 504 in Veghel heeft een oppervlakte van maar liefst 5.000 m², een verdubbeling van de capaciteit. Dankzij de nieuwe locatie kan Jumbo aan de sterk groeiende vraag naar bloemen blijven voldoen en seizoenspieken opvangen. De focus komt te liggen op de productie van boeketten. Deze worden ter plekke met de hand gemaakt door de bindsters van Jumbo. Het nieuwe distributiecentrum werd geopend door Kitty van Eerd - echtgenote van Karel van Eerd, oprichter van het familiebedrijf. Tevens nam zij de allereerste bos bloemen in ontvangst.
Berg & PartnersTijd voor reflectie bij Berg&PartnersDe wereld om ons heen verandert in razend tempo. Dat heeft direct en indirect invloed op de manier waarop bedrijven moeten worden geleid en ingericht. Om nu, maar zeker ook in de toekomst succesvol te blijven, is het noodzakelijk om als organisatie jezelf opnieuw te blijven uitvinden. Dat vraagt echter veel van de decision makers. Het Eindhovense bureau Berg & Partners ondersteunt directie en management, hun medewerkers en daarmee de hele organisatie in het begeleiden van succesvolle veranderingen of nieuw perspectief. Een openhartig interview met oprichter en partner Marcel van Bergen én partner in crime Wilbert Savonije. Samen met een team van 11 professionals ondersteunen zij onder andere directie en management van MKB-ondernemingen, familiebedrijven, multinationals en zorginstellingen in hun next steps als leiders.
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.