'Gooi deuren mbo open voor werkenden'

 

“Het mbo moet een veel belangrijker rol gaan spelen bij de (permanente) ontwikkeling van werkenden." Dat schrijven MKB-Nederland en VNO-NCW aan de Tweede Kamer met het oog op de behandeling van de OCW-begroting.


 

"Daarvoor moet bestaande wetgeving snel worden aangepast zodat werkenden, óók na werktijd en op zaterdag, hun kennis daar eenvoudig kunnen bijspijkeren.”

 

De ondernemersorganisaties trekken hierin samen op met de MBO-raad en met de NRTO (de private onderwijsaanbieders), zodat "leven lang ontwikkelen echt tot volle wasdom komt in Nederland".

 

Met de toenemende robotisering en onder meer de stijgende aow-leeftijd, is het essentieel dat werkenden zich een leven lang blijven ontwikkelen.

 

MKB-Nederland en VNO-NCW stellen voor om hiervoor ook de infrastructuur van mbo-scholen in te zetten, naast en in goede harmonie met het particulier onderwijs.

 

“De gebouwen, de kennis en de docenten zijn er al," zegt Michaël van Straalen, voorzitter van MKB-Nederland.

 

"Raar om daar géén gebruik van te maken nu het belang van scholing alleen maar verder toeneemt. Of je nu installateur bent of verpleegkundige, iedereen moet zich permanent blijven ontwikkelen in het licht van de enorme veranderingen.”

 

Om de deur van de mbo-lokalen echt open te zetten voor volwassenen, moet de huidige mbo-wetgeving worden aangepast in lijn met eerdere aanbevelingen van onder andere de MBO-raad en de SER.

 

foto: mhroadstyling.nl

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
Nieuws van onze leden
Jumbo distributiecentrum bloemenJumbo verhuist distributiecentrum bloemen Jumbo heeft vandaag de deuren geopend van haar nieuwe distributiecentrum en binderij voor bloemen. Door de groeiende populariteit van boeketten en bloemen bij Jumbo, was de vorige locatie aan de Zuidkade te krap geworden. Het nieuwe pand aan Amert 504 in Veghel heeft een oppervlakte van maar liefst 5.000 m², een verdubbeling van de capaciteit. Dankzij de nieuwe locatie kan Jumbo aan de sterk groeiende vraag naar bloemen blijven voldoen en seizoenspieken opvangen. De focus komt te liggen op de productie van boeketten. Deze worden ter plekke met de hand gemaakt door de bindsters van Jumbo. Het nieuwe distributiecentrum werd geopend door Kitty van Eerd - echtgenote van Karel van Eerd, oprichter van het familiebedrijf. Tevens nam zij de allereerste bos bloemen in ontvangst.
Berg & PartnersTijd voor reflectie bij Berg&PartnersDe wereld om ons heen verandert in razend tempo. Dat heeft direct en indirect invloed op de manier waarop bedrijven moeten worden geleid en ingericht. Om nu, maar zeker ook in de toekomst succesvol te blijven, is het noodzakelijk om als organisatie jezelf opnieuw te blijven uitvinden. Dat vraagt echter veel van de decision makers. Het Eindhovense bureau Berg & Partners ondersteunt directie en management, hun medewerkers en daarmee de hele organisatie in het begeleiden van succesvolle veranderingen of nieuw perspectief. Een openhartig interview met oprichter en partner Marcel van Bergen én partner in crime Wilbert Savonije. Samen met een team van 11 professionals ondersteunen zij onder andere directie en management van MKB-ondernemingen, familiebedrijven, multinationals en zorginstellingen in hun next steps als leiders.
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.