'Werkplaats voor het nieuwe Europa' komt in Maastricht

 

Maastricht krijgt een werkplaats voor een dialoog over de toekomst van Europa. Dat is bekendgemaakt tijdens de afsluiting van het herdenkingsjaar 25 jaar Verdrag van Maastricht.


 

De Universiteit Maastricht, de provincie Limburg en de gemeente gaan het project onder het motto ‘Working on Europe’ leiden. De bijeenkomst in het stadhuis werd bijgewoond door de vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans.

 

‘Working on Europe’ (voorlopige werktitel) richt zich primair op de Europese burgers. Het is de bedoeling om voor- en tegenstanders van de Europese eenwording nader bijeen te brengen.

 

Beide partijen, die vaak lijnrecht tegenover elkaar staan, moeten gehoord worden en met elkaar in gesprek gaan.

 

“Het is aan de burgers om het debat te voeren," zei gouverneur Theo Bovens.

 

"Het is aan ons ze daarin te faciliteren. Dat betekent dat we moeten zorgen dat er momenten en plekken zijn om het debat te voeren. Bovendien dat op velerlei terreinen de juiste informatie beschikbaar is over Europa."

 

De Universiteit Maastricht neemt een centrale rol bij ‘Working on Europe’. Dat wil zeggen dat er een academische werkplaats over het thema Europa ingericht wordt.

 

Omdat de levens van de 480 miljoen burgers over meer gaan dan (geo-)politiek, richt de werkplaats zich vooral op Europese vraagstukken op het gebied van bijvoorbeeld economie, recht, gezondheid, milieu, cultuur, migratie, veiligheid en geschiedenis.

 

foto: Maastricht University

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
Nieuws van onze leden
Jumbo distributiecentrum bloemenJumbo verhuist distributiecentrum bloemen Jumbo heeft vandaag de deuren geopend van haar nieuwe distributiecentrum en binderij voor bloemen. Door de groeiende populariteit van boeketten en bloemen bij Jumbo, was de vorige locatie aan de Zuidkade te krap geworden. Het nieuwe pand aan Amert 504 in Veghel heeft een oppervlakte van maar liefst 5.000 m², een verdubbeling van de capaciteit. Dankzij de nieuwe locatie kan Jumbo aan de sterk groeiende vraag naar bloemen blijven voldoen en seizoenspieken opvangen. De focus komt te liggen op de productie van boeketten. Deze worden ter plekke met de hand gemaakt door de bindsters van Jumbo. Het nieuwe distributiecentrum werd geopend door Kitty van Eerd - echtgenote van Karel van Eerd, oprichter van het familiebedrijf. Tevens nam zij de allereerste bos bloemen in ontvangst.
Berg & PartnersTijd voor reflectie bij Berg&PartnersDe wereld om ons heen verandert in razend tempo. Dat heeft direct en indirect invloed op de manier waarop bedrijven moeten worden geleid en ingericht. Om nu, maar zeker ook in de toekomst succesvol te blijven, is het noodzakelijk om als organisatie jezelf opnieuw te blijven uitvinden. Dat vraagt echter veel van de decision makers. Het Eindhovense bureau Berg & Partners ondersteunt directie en management, hun medewerkers en daarmee de hele organisatie in het begeleiden van succesvolle veranderingen of nieuw perspectief. Een openhartig interview met oprichter en partner Marcel van Bergen én partner in crime Wilbert Savonije. Samen met een team van 11 professionals ondersteunen zij onder andere directie en management van MKB-ondernemingen, familiebedrijven, multinationals en zorginstellingen in hun next steps als leiders.
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.