Personeelsgebrek bij webshops wordt probleem

 

Het aantal banen bij webshops is tussen 2012 en 2016 gestegen van 38 naar 62 duizend. Met name ict’ers, inkopers en logistiek medewerkers zijn steeds moeilijker te vinden, blijkt uit een inventarisatie bij vijf grote e-tailers.


 

Het onderzoek is gedaan bij Coolblue, bol.com, Wehkamp, fonQ en Picnic. Deze webshops hebben vooral moeilijke om voldoende logistieke krachten te vinden.

 

Tijdens piekmomenten, zoals de decembermaand, wordt extra personeel ingezet. Maar ook daarna hebben zij grote behoefte aan logistieke medewerkers. Met name personeel dat meerdere taken kan vervullen is erg gewild.

 

Webshops zijn relatief vaak op zoek naar hoger opgeleid personeel. Twee derde van de vacatures is gericht op middelbaar en hoger opgeleiden, terwijl dat in de retail als geheel maar een derde is.

 

Daarnaast zoeken e-tailers ook naar personeel op lagere niveaus, zoals pakketbezorgers en klantcontactmedewerkers.

 

Ons land telt bijna 37 duizend winkels die zich uitsluitend richten op online verkoop.

 

foto: Consumentenbond

bron: retailtrends.nl

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
Nieuws van onze leden
Jumbo distributiecentrum bloemenJumbo verhuist distributiecentrum bloemen Jumbo heeft vandaag de deuren geopend van haar nieuwe distributiecentrum en binderij voor bloemen. Door de groeiende populariteit van boeketten en bloemen bij Jumbo, was de vorige locatie aan de Zuidkade te krap geworden. Het nieuwe pand aan Amert 504 in Veghel heeft een oppervlakte van maar liefst 5.000 m², een verdubbeling van de capaciteit. Dankzij de nieuwe locatie kan Jumbo aan de sterk groeiende vraag naar bloemen blijven voldoen en seizoenspieken opvangen. De focus komt te liggen op de productie van boeketten. Deze worden ter plekke met de hand gemaakt door de bindsters van Jumbo. Het nieuwe distributiecentrum werd geopend door Kitty van Eerd - echtgenote van Karel van Eerd, oprichter van het familiebedrijf. Tevens nam zij de allereerste bos bloemen in ontvangst.
Berg & PartnersTijd voor reflectie bij Berg&PartnersDe wereld om ons heen verandert in razend tempo. Dat heeft direct en indirect invloed op de manier waarop bedrijven moeten worden geleid en ingericht. Om nu, maar zeker ook in de toekomst succesvol te blijven, is het noodzakelijk om als organisatie jezelf opnieuw te blijven uitvinden. Dat vraagt echter veel van de decision makers. Het Eindhovense bureau Berg & Partners ondersteunt directie en management, hun medewerkers en daarmee de hele organisatie in het begeleiden van succesvolle veranderingen of nieuw perspectief. Een openhartig interview met oprichter en partner Marcel van Bergen én partner in crime Wilbert Savonije. Samen met een team van 11 professionals ondersteunen zij onder andere directie en management van MKB-ondernemingen, familiebedrijven, multinationals en zorginstellingen in hun next steps als leiders.
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.