VNO-NCW zet digitale community Groene Groeiers op

 

'Groene Groeiers' is de naam van een digitale community, die onlangs door VNO-NCW is gelanceerd.


 

Deze groep van ondernemers wil op een groene manier groeien. Ze willen niet alleen natuur en milieu zo veel mogelijk ontlasten bij hun economische activiteiten, maar als het even kan ook met hun product of dienst bijdragen aan een betere en leefbare wereld.

 

Daarom investeren deze ondernemers volop in de ontwikkeling van circulaire producten en processen, vergroening van materialen en de energietransitie.

 

De nadruk ligt op onder meer eco-ontwerp, hergebruik van producten en materialen, behoud van de waarde van grondstoffen en duurzame-energiegebruik.

 

Voorwaarde is wel een sluitende businesscase. Ook werken de ondernemers samen met andere bedrijven, overheden en kennisinstellingen, om zo snel successen te kunnen boeken.

 

De Groene Groeiers-community is besloten, uitsluitend voor ondernemers en heeft een landelijke dekking. De ondernemers vinden elkaar op fysieke bijeenkomsten en in deze digitale community.

 

Een maand na de lancering waren bijna honderd ondernemers lid. Zij plaatsen uitdagingen op het gebied van circulaire economie, energietransitie en natuurlijk kapitaal en participeren in de uitdagingen van andere ondernemers.

 

Ondernemers kunnen lid worden van deze community als ze op zoek zijn naar business cases van de nieuwe economie en op een maatschappelijk verantwoorde manier willen ondernemen.

 

Aanmelden kan via de knop Word Groene Groeier op www.groenegroeiers.nl.

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
Nieuws van onze leden
Jumbo distributiecentrum bloemenJumbo verhuist distributiecentrum bloemen Jumbo heeft vandaag de deuren geopend van haar nieuwe distributiecentrum en binderij voor bloemen. Door de groeiende populariteit van boeketten en bloemen bij Jumbo, was de vorige locatie aan de Zuidkade te krap geworden. Het nieuwe pand aan Amert 504 in Veghel heeft een oppervlakte van maar liefst 5.000 m², een verdubbeling van de capaciteit. Dankzij de nieuwe locatie kan Jumbo aan de sterk groeiende vraag naar bloemen blijven voldoen en seizoenspieken opvangen. De focus komt te liggen op de productie van boeketten. Deze worden ter plekke met de hand gemaakt door de bindsters van Jumbo. Het nieuwe distributiecentrum werd geopend door Kitty van Eerd - echtgenote van Karel van Eerd, oprichter van het familiebedrijf. Tevens nam zij de allereerste bos bloemen in ontvangst.
Berg & PartnersTijd voor reflectie bij Berg&PartnersDe wereld om ons heen verandert in razend tempo. Dat heeft direct en indirect invloed op de manier waarop bedrijven moeten worden geleid en ingericht. Om nu, maar zeker ook in de toekomst succesvol te blijven, is het noodzakelijk om als organisatie jezelf opnieuw te blijven uitvinden. Dat vraagt echter veel van de decision makers. Het Eindhovense bureau Berg & Partners ondersteunt directie en management, hun medewerkers en daarmee de hele organisatie in het begeleiden van succesvolle veranderingen of nieuw perspectief. Een openhartig interview met oprichter en partner Marcel van Bergen én partner in crime Wilbert Savonije. Samen met een team van 11 professionals ondersteunen zij onder andere directie en management van MKB-ondernemingen, familiebedrijven, multinationals en zorginstellingen in hun next steps als leiders.
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.