Hudson’s Bay overweegt Europa te verlaten

 

Warenhuis Hudson’s Bay overweegt zijn Europese bezittingen te verkopen, en dat terwijl er bijvoorbeeld in Maastricht pas op 23 september een nieuwe vestiging in het voormalige V&D-pand in de Grote Staat is geopend (foto).


 

Hudson’s Bay is na de zomer begonnen om vaste voet aan de grond te krijgen in Nederland, met de vestiging van een stuk of zestien warenhuizen.

 

De activistische aandeelhouder Jonathan Litt wil dat de commissarissen in het bestuur van Hudson’s Bay Company (HBC) onderzoeken of het concern wel in Europa kan blijven, blijkt uit een brief die in handen is van De Financiële Telegraaf.

 

Dat geldt zowel voor Hudson’s Bay in Nederland als de winkels van Kaufhof in Duitsland en Inno in België.

 

Het terugtrekken uit Europa zal de aandeelhouders, volgens Litt, meteen een bedrag van 5,20 Canadese dollar (3,89 euro) per aandeel opleveren.

 

Litt vindt dat het Canadese warenhuis meer geld voor zijn aandeelhouders kan verdienen als vastgoedbedrijf dan als retailer.

 

Een woordvoerder van HBC laat weten dat het bestuur inderdaad kijkt naar de verkoop van Europese activiteiten, maar dat het dat doet om een antwoord te geven op het bod van drie miljard euro dat Karstadt uitbracht op Galeria Kaufhof.

 

Hudson’s Bay Company zag zijn verlies in het derde kwartaal bijna verdubbelen tot omgerekend 162 miljoen euro, mede door de hoge investeringen in Nederland.

 

Directeur winkeloperatie Edwin Boer van de Nederlandse tak zei onlangs nog dat alle geplande vestigingen in ons land zeker opengaan.

 

foto: 1Limburg

bron: retailtrends.nl

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
Nieuws van onze leden
Jumbo distributiecentrum bloemenJumbo verhuist distributiecentrum bloemen Jumbo heeft vandaag de deuren geopend van haar nieuwe distributiecentrum en binderij voor bloemen. Door de groeiende populariteit van boeketten en bloemen bij Jumbo, was de vorige locatie aan de Zuidkade te krap geworden. Het nieuwe pand aan Amert 504 in Veghel heeft een oppervlakte van maar liefst 5.000 m², een verdubbeling van de capaciteit. Dankzij de nieuwe locatie kan Jumbo aan de sterk groeiende vraag naar bloemen blijven voldoen en seizoenspieken opvangen. De focus komt te liggen op de productie van boeketten. Deze worden ter plekke met de hand gemaakt door de bindsters van Jumbo. Het nieuwe distributiecentrum werd geopend door Kitty van Eerd - echtgenote van Karel van Eerd, oprichter van het familiebedrijf. Tevens nam zij de allereerste bos bloemen in ontvangst.
Berg & PartnersTijd voor reflectie bij Berg&PartnersDe wereld om ons heen verandert in razend tempo. Dat heeft direct en indirect invloed op de manier waarop bedrijven moeten worden geleid en ingericht. Om nu, maar zeker ook in de toekomst succesvol te blijven, is het noodzakelijk om als organisatie jezelf opnieuw te blijven uitvinden. Dat vraagt echter veel van de decision makers. Het Eindhovense bureau Berg & Partners ondersteunt directie en management, hun medewerkers en daarmee de hele organisatie in het begeleiden van succesvolle veranderingen of nieuw perspectief. Een openhartig interview met oprichter en partner Marcel van Bergen én partner in crime Wilbert Savonije. Samen met een team van 11 professionals ondersteunen zij onder andere directie en management van MKB-ondernemingen, familiebedrijven, multinationals en zorginstellingen in hun next steps als leiders.
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.