Bijna helft Nederlanders eet tijdens kerst buiten de deur

 

47 procent van de Nederlanders gaat tijdens de komende feestdagen uit eten. Hoewel iets meer dan de helft liever thuis kokkerelt, is vooral Tweede Kerstdag erg populair om buiten de deur een vorkje weg te prikken.


 

Bijna de helft (48 procent) van de respondenten heeft op deze dag een diner in een restaurant gereserveerd.

 

Dat blijkt uit onderzoek van IENS.

 

Dat de feestdagen bij voorkeur doorgebracht worden met dierbaren, wordt duidelijk bevestigd in het onderzoek. Zo nuttigen Nederlanders het kerstdiner in een restaurant het liefst in gezelschap van hun partner (50 procent) of familieleden (43 procent).

 

Een minderheid (7 procent) kiest ervoor om aan tafel te schuiven met vrienden. Opvallend is dat de minste reserveringen zijn gemaakt op Oudejaarsavond (2 procent) en Nieuwjaarsdag (7 procent), juist deze feestdagen brengt men liever thuis door.

 

foto: valkexclusief.nl

bron: hospitality-management.nl

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
Nieuws van onze leden
Jumbo distributiecentrum bloemenJumbo verhuist distributiecentrum bloemen Jumbo heeft vandaag de deuren geopend van haar nieuwe distributiecentrum en binderij voor bloemen. Door de groeiende populariteit van boeketten en bloemen bij Jumbo, was de vorige locatie aan de Zuidkade te krap geworden. Het nieuwe pand aan Amert 504 in Veghel heeft een oppervlakte van maar liefst 5.000 m², een verdubbeling van de capaciteit. Dankzij de nieuwe locatie kan Jumbo aan de sterk groeiende vraag naar bloemen blijven voldoen en seizoenspieken opvangen. De focus komt te liggen op de productie van boeketten. Deze worden ter plekke met de hand gemaakt door de bindsters van Jumbo. Het nieuwe distributiecentrum werd geopend door Kitty van Eerd - echtgenote van Karel van Eerd, oprichter van het familiebedrijf. Tevens nam zij de allereerste bos bloemen in ontvangst.
Berg & PartnersTijd voor reflectie bij Berg&PartnersDe wereld om ons heen verandert in razend tempo. Dat heeft direct en indirect invloed op de manier waarop bedrijven moeten worden geleid en ingericht. Om nu, maar zeker ook in de toekomst succesvol te blijven, is het noodzakelijk om als organisatie jezelf opnieuw te blijven uitvinden. Dat vraagt echter veel van de decision makers. Het Eindhovense bureau Berg & Partners ondersteunt directie en management, hun medewerkers en daarmee de hele organisatie in het begeleiden van succesvolle veranderingen of nieuw perspectief. Een openhartig interview met oprichter en partner Marcel van Bergen én partner in crime Wilbert Savonije. Samen met een team van 11 professionals ondersteunen zij onder andere directie en management van MKB-ondernemingen, familiebedrijven, multinationals en zorginstellingen in hun next steps als leiders.
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.