Zzp-zaken gaan vóór het kerstdiner

 

Ruim een op de drie ondernemers (34 procent) schuift bij het kerstdiner met liefde de kalkoen opzij voor een zakelijk telefoontje.


 

Vier op de tien (41 procent) vinden het kerstdiner belangrijker en negeert oproepen van klanten tijdens de maaltijd. Slechts een fractie (5 procent) neemt alleen op als potentiële nieuwe opdrachtgevers bellen.

 

Dat blijkt uit de Ondernemersbarometer van verzekeraar Allianz, een jaarlijks onderzoek naar de diepere drijfveren, zorgen en afwegingen van ondernemers. Aan het onderzoek namen ruim 1.100 zzp’ers en mkb’ers deel.

 

Niet alleen tijdens de kerstdagen, ook op vakantie houden ondernemers hun ogen én oren open voor commerciële kansen.

 

82 procent heeft naar eigen zeggen nog nooit een opdracht afgeslagen vanwege een reis of sabbatical. Met name groot mkb’ers vinden vakantie geen reden om een opdracht aan zich voorbij te laten gaan (93 procent).

 

Meer dan een op de vijf ondernemers (22 procent) heeft überhaupt nog nooit een opdracht afgeslagen of de zaak gesloten.

 

Vrouwen zijn het meest gesteld op hun vakantie. Iets meer dan driekwart van hen (76 procent) laat haar vakantie even varen voor een nieuwe opdracht.

 

Onder mannen is dat bijna negen op de tien (87 procent).

 

Slaat een ondernemer toch een opdracht af, dan is dat vaak vanwege gebrek aan benodigde kennis of omdat de opdracht niet past bij het bedrijf (32 procent).

 

bron: accountantweek.nl

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
Nieuws van onze leden
Jumbo distributiecentrum bloemenJumbo verhuist distributiecentrum bloemen Jumbo heeft vandaag de deuren geopend van haar nieuwe distributiecentrum en binderij voor bloemen. Door de groeiende populariteit van boeketten en bloemen bij Jumbo, was de vorige locatie aan de Zuidkade te krap geworden. Het nieuwe pand aan Amert 504 in Veghel heeft een oppervlakte van maar liefst 5.000 m², een verdubbeling van de capaciteit. Dankzij de nieuwe locatie kan Jumbo aan de sterk groeiende vraag naar bloemen blijven voldoen en seizoenspieken opvangen. De focus komt te liggen op de productie van boeketten. Deze worden ter plekke met de hand gemaakt door de bindsters van Jumbo. Het nieuwe distributiecentrum werd geopend door Kitty van Eerd - echtgenote van Karel van Eerd, oprichter van het familiebedrijf. Tevens nam zij de allereerste bos bloemen in ontvangst.
Berg & PartnersTijd voor reflectie bij Berg&PartnersDe wereld om ons heen verandert in razend tempo. Dat heeft direct en indirect invloed op de manier waarop bedrijven moeten worden geleid en ingericht. Om nu, maar zeker ook in de toekomst succesvol te blijven, is het noodzakelijk om als organisatie jezelf opnieuw te blijven uitvinden. Dat vraagt echter veel van de decision makers. Het Eindhovense bureau Berg & Partners ondersteunt directie en management, hun medewerkers en daarmee de hele organisatie in het begeleiden van succesvolle veranderingen of nieuw perspectief. Een openhartig interview met oprichter en partner Marcel van Bergen én partner in crime Wilbert Savonije. Samen met een team van 11 professionals ondersteunen zij onder andere directie en management van MKB-ondernemingen, familiebedrijven, multinationals en zorginstellingen in hun next steps als leiders.
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.