Koning Willem I Prijs zoekt opvolger voor winnaar 2008 Solland Solar

 

De inschrijvingsperiode voor de Koning Willem I Prijs en de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap is weer van start gegaan.


 

Traditiegetrouw worden deze Nederlandse ondernemingsprijzen tweejaarlijks uitgereikt door Koningin Máxima en Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank en voorzitter van de Koning Willem I Stichting.

 

Met deze prijzen geeft de stichting bekendheid aan positieve ontwikkelingen in de Nederlandse economie.

 

In mei 2016 werd de prijs uitgereikt aan twee Noord-Brabantse ondernemingen: het Eindhovense ‘grootbedrijf’ Koninklijke Philips en TOBROCO in het mkb-segment. De Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap ging naar Koppert Cress uit Monster.

 

De laatste keer dat een onderneming uit Limburg in de prijzen viel, was in 2008. Toen werd de prijs in de categorie mkb uitgereikt aan het Heerlense bedrijf Solland Solar.

 

Potentiële opvolgers kunnen zich tot en met 31 januari 2018 kandidaat stellen.

 

Meer informatie over de procedure en inschrijving op www.kw1prijs.nl.

 

foto (van Maarten Huisman): uitreiking Koning Willem I Prijs 2016 en Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2016.

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
Nieuws van onze leden
Jumbo distributiecentrum bloemenJumbo verhuist distributiecentrum bloemen Jumbo heeft vandaag de deuren geopend van haar nieuwe distributiecentrum en binderij voor bloemen. Door de groeiende populariteit van boeketten en bloemen bij Jumbo, was de vorige locatie aan de Zuidkade te krap geworden. Het nieuwe pand aan Amert 504 in Veghel heeft een oppervlakte van maar liefst 5.000 m², een verdubbeling van de capaciteit. Dankzij de nieuwe locatie kan Jumbo aan de sterk groeiende vraag naar bloemen blijven voldoen en seizoenspieken opvangen. De focus komt te liggen op de productie van boeketten. Deze worden ter plekke met de hand gemaakt door de bindsters van Jumbo. Het nieuwe distributiecentrum werd geopend door Kitty van Eerd - echtgenote van Karel van Eerd, oprichter van het familiebedrijf. Tevens nam zij de allereerste bos bloemen in ontvangst.
Berg & PartnersTijd voor reflectie bij Berg&PartnersDe wereld om ons heen verandert in razend tempo. Dat heeft direct en indirect invloed op de manier waarop bedrijven moeten worden geleid en ingericht. Om nu, maar zeker ook in de toekomst succesvol te blijven, is het noodzakelijk om als organisatie jezelf opnieuw te blijven uitvinden. Dat vraagt echter veel van de decision makers. Het Eindhovense bureau Berg & Partners ondersteunt directie en management, hun medewerkers en daarmee de hele organisatie in het begeleiden van succesvolle veranderingen of nieuw perspectief. Een openhartig interview met oprichter en partner Marcel van Bergen én partner in crime Wilbert Savonije. Samen met een team van 11 professionals ondersteunen zij onder andere directie en management van MKB-ondernemingen, familiebedrijven, multinationals en zorginstellingen in hun next steps als leiders.
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.