Oplossing voor fileprobleem tussen Weert en Eindhoven nabij

 

Er komen smartlanes (spitsstroken) op het traject tussen Weert en Eindhoven. Daarmee komt de oplossing voor het fileprobleem op de A2 dichterbij.


 

Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer heeft ingestemd met een motie van D66 en VVD.

 

Deze motie was de reactie op de petitie die vorige week in Den Haag werd aangeboden door het Platform A2, samen met de samenwerkende ondernemersorganisaties MKB-Limburg, LWV, VNO-NCW, EVO-fenedex, Keyport en Ondernemend Limburg.

 

Het fileprobleem leidt jaarlijks tot hoge kosten voor het bedrijfsleven. Regionale overheden zijn daarom onder voorwaarden bereid om mee te betalen de smartlanes.

 

Bovendien zijn de betrokken overheden en de werkgevers- en werknemersorganisaties bereid een maatschappelijke kosten-batenanalyse op te stellen.

 

De inzet van smartlanes is een goedkopere oplossing dan de weg te verbreden naar 2x3 rijstroken. Als het druk is, gaat het licht op een smartlane automatisch op groen.

 

Het is nog niet bekend wanneer de spitsstroken er komen, maar de mogelijkheid om de smartlanes uit te gaan werken in een concreet voorstel, is een mooie stap in de goede richting, aldus het Platform A2.

 

foto en bron: 1Limburg

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
Nieuws van onze leden
Jumbo distributiecentrum bloemenJumbo verhuist distributiecentrum bloemen Jumbo heeft vandaag de deuren geopend van haar nieuwe distributiecentrum en binderij voor bloemen. Door de groeiende populariteit van boeketten en bloemen bij Jumbo, was de vorige locatie aan de Zuidkade te krap geworden. Het nieuwe pand aan Amert 504 in Veghel heeft een oppervlakte van maar liefst 5.000 m², een verdubbeling van de capaciteit. Dankzij de nieuwe locatie kan Jumbo aan de sterk groeiende vraag naar bloemen blijven voldoen en seizoenspieken opvangen. De focus komt te liggen op de productie van boeketten. Deze worden ter plekke met de hand gemaakt door de bindsters van Jumbo. Het nieuwe distributiecentrum werd geopend door Kitty van Eerd - echtgenote van Karel van Eerd, oprichter van het familiebedrijf. Tevens nam zij de allereerste bos bloemen in ontvangst.
Berg & PartnersTijd voor reflectie bij Berg&PartnersDe wereld om ons heen verandert in razend tempo. Dat heeft direct en indirect invloed op de manier waarop bedrijven moeten worden geleid en ingericht. Om nu, maar zeker ook in de toekomst succesvol te blijven, is het noodzakelijk om als organisatie jezelf opnieuw te blijven uitvinden. Dat vraagt echter veel van de decision makers. Het Eindhovense bureau Berg & Partners ondersteunt directie en management, hun medewerkers en daarmee de hele organisatie in het begeleiden van succesvolle veranderingen of nieuw perspectief. Een openhartig interview met oprichter en partner Marcel van Bergen én partner in crime Wilbert Savonije. Samen met een team van 11 professionals ondersteunen zij onder andere directie en management van MKB-ondernemingen, familiebedrijven, multinationals en zorginstellingen in hun next steps als leiders.
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.