Amazon bouwt distributiecentrum in Mönchengladbach

 

De Amerikaanse online retailer Amazon is van plan een nieuw logistiek centrum te bouwen in Mönchengladbach, op zo'n twintig kilometer van de grens met Nederland.


 

De Rheinische Post meldt dat het bedrijf vlak voor Kerst een bouwvergunning heeft gekregen.

 

Amazon wordt in Mönchengladbach buren van Zalando, dat zijn lokale distributiecentrum onder meer inzet voor de bezorging naar Nederland.

 

De komst van Amazon zou ruim duizend nieuwe banen moeten opleveren.

 

Het nieuwe distributiecentrum wordt de twaalfde voor Amazon in Duitsland. De retailer heeft in Noordrijn-Westfalen al locaties in Rheinberg, Dortmund en Werne.

 

Amazon richt zich sinds kort nadrukkelijker op de Nederlandse markt, met de introductie van abonnementenservice Prime.

 

Nederlandse retailers moeten het Amerikaanse bedrijf volgens RetailTrends 'goed in de gaten houden'.

 

Het 'Amazon-effect' is ingrijpend. Correspondenten uit onder meer Duitsland, China en het Verenigd Koninkrijk beschrijven het lokale effect.

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
Nieuws van onze leden
Jumbo distributiecentrum bloemenJumbo verhuist distributiecentrum bloemen Jumbo heeft vandaag de deuren geopend van haar nieuwe distributiecentrum en binderij voor bloemen. Door de groeiende populariteit van boeketten en bloemen bij Jumbo, was de vorige locatie aan de Zuidkade te krap geworden. Het nieuwe pand aan Amert 504 in Veghel heeft een oppervlakte van maar liefst 5.000 m², een verdubbeling van de capaciteit. Dankzij de nieuwe locatie kan Jumbo aan de sterk groeiende vraag naar bloemen blijven voldoen en seizoenspieken opvangen. De focus komt te liggen op de productie van boeketten. Deze worden ter plekke met de hand gemaakt door de bindsters van Jumbo. Het nieuwe distributiecentrum werd geopend door Kitty van Eerd - echtgenote van Karel van Eerd, oprichter van het familiebedrijf. Tevens nam zij de allereerste bos bloemen in ontvangst.
Berg & PartnersTijd voor reflectie bij Berg&PartnersDe wereld om ons heen verandert in razend tempo. Dat heeft direct en indirect invloed op de manier waarop bedrijven moeten worden geleid en ingericht. Om nu, maar zeker ook in de toekomst succesvol te blijven, is het noodzakelijk om als organisatie jezelf opnieuw te blijven uitvinden. Dat vraagt echter veel van de decision makers. Het Eindhovense bureau Berg & Partners ondersteunt directie en management, hun medewerkers en daarmee de hele organisatie in het begeleiden van succesvolle veranderingen of nieuw perspectief. Een openhartig interview met oprichter en partner Marcel van Bergen én partner in crime Wilbert Savonije. Samen met een team van 11 professionals ondersteunen zij onder andere directie en management van MKB-ondernemingen, familiebedrijven, multinationals en zorginstellingen in hun next steps als leiders.
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.