Winkelleegstand sterkst gedaald in Limburg en Overijssel

 

In Limburg en Overijssel is de winkelleegstand het afgelopen jaar het sterkst gedaald. Er staan nu respectievelijk 7,9 en 10,1 procent van het aantal verkooppunten leeg.


 

Dit neemt niet weg dat ze nog altijd de twee provincies met procentueel de hoogste leegstand zijn.

 

Flevoland en Zeeland zijn de enige provincies waar de leegstand opliep, naar respectievelijk 7,8 en 7,6 procent.

 

De winkelleegstand in Nederland is teruggelopen naar zeven procent. Voor het derde jaar op rij staan er minder winkels leeg, meldt marktonderzoeker Locatus. Een jaar terug bedroeg de leegstand nog 7,2 procent.

 

De daling is nog groter als er wordt gekeken naar het aantal ongebruikte vierkante meters. Op 1 januari stond 7,2 procent van het verkoopvloeroppervlakte leeg, tegenover 7,8 procent een jaar eerder.

 

Dat is een daling van bijna 200 duizend vierkante meter. De belangrijkste oorzaak ligt volgens Locatus in de nieuwe invulling van veel voormalige warenhuizen van V&D.

 

In de centra van de grootste steden is sprake van een sterk herstel. In de zeventien grootste steden van ons land ligt de leegstand bijna op het niveau van vóór de crisis.

 

Meubelboulevards zijn er volgens de onderzoekers in 2017 nog meer op vooruitgegaan doordat deze sector het meest profiteert van een aantrekkende economie en verbeterde huizenmarkt.

 

In de centra van middelgrote steden en stadsdeelcentra is nog geen sprake van herstel.

 

foto: fundainbusiness.nl

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
Nieuws van onze leden
Jumbo distributiecentrum bloemenJumbo verhuist distributiecentrum bloemen Jumbo heeft vandaag de deuren geopend van haar nieuwe distributiecentrum en binderij voor bloemen. Door de groeiende populariteit van boeketten en bloemen bij Jumbo, was de vorige locatie aan de Zuidkade te krap geworden. Het nieuwe pand aan Amert 504 in Veghel heeft een oppervlakte van maar liefst 5.000 m², een verdubbeling van de capaciteit. Dankzij de nieuwe locatie kan Jumbo aan de sterk groeiende vraag naar bloemen blijven voldoen en seizoenspieken opvangen. De focus komt te liggen op de productie van boeketten. Deze worden ter plekke met de hand gemaakt door de bindsters van Jumbo. Het nieuwe distributiecentrum werd geopend door Kitty van Eerd - echtgenote van Karel van Eerd, oprichter van het familiebedrijf. Tevens nam zij de allereerste bos bloemen in ontvangst.
Berg & PartnersTijd voor reflectie bij Berg&PartnersDe wereld om ons heen verandert in razend tempo. Dat heeft direct en indirect invloed op de manier waarop bedrijven moeten worden geleid en ingericht. Om nu, maar zeker ook in de toekomst succesvol te blijven, is het noodzakelijk om als organisatie jezelf opnieuw te blijven uitvinden. Dat vraagt echter veel van de decision makers. Het Eindhovense bureau Berg & Partners ondersteunt directie en management, hun medewerkers en daarmee de hele organisatie in het begeleiden van succesvolle veranderingen of nieuw perspectief. Een openhartig interview met oprichter en partner Marcel van Bergen én partner in crime Wilbert Savonije. Samen met een team van 11 professionals ondersteunen zij onder andere directie en management van MKB-ondernemingen, familiebedrijven, multinationals en zorginstellingen in hun next steps als leiders.
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.