200 miljoen extra voor opleiding mensen met een baan

 

Werkgevers hebben vorig jaar 200 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor opleiding en ontwikkeling van werkenden.


 

Het gaat om geld dat via nieuwe persoonlijke keuzebudgetten (pkb) terechtkomt bij ongeveer 400 duizend werknemers die afgelopen jaar een nieuwe cao kregen.

 

Dit blijkt uit een inventarisatie van werkgeversvereniging AWVN, de belangrijkste arbeidsvoorwaardenadviseur van werkgevers. AWVN is betrokken bij het merendeel van alle 900 Nederlandse cao's en bij een belangrijk deel van de arbeidsvoorwaardenregelingen in Nederland.

 

In december 2017 kwamen 26 akkoorden tot stand. De gemiddelde contractloonstijging in december bedraagt 2,07 procent, iets hoger dan die van november (1,97 procent).

 

In heel 2017 kregen 3,4 miljoen werknemers een nieuwe cao. Dat is de 72 procent van alle werknemers die onder een cao vallen.

 

De gemiddelde afgesproken loonstijging in 2017 bedraagt 1,72 procent. Dat gemiddelde is sinds het begin van het jaar voortdurend opgelopen dankzij steeds hogere maandgemiddelden.

 

Die oplopende maandgemiddelden gedurende het jaar vloeien voort uit de sterk aantrekkende economie en de verbeterde vooruitzichten van bedrijven.

 

De eerste cao-akkoorden van 2018 geven aan dat de in 2017 begonnen opwaartse trend in de loonafspraken zich voortzet. Het maandgemiddelde voor januari staat momenteel op 2,1 procent.

 

foto: pixabay.com

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
Nieuws van onze leden
Jumbo distributiecentrum bloemenJumbo verhuist distributiecentrum bloemen Jumbo heeft vandaag de deuren geopend van haar nieuwe distributiecentrum en binderij voor bloemen. Door de groeiende populariteit van boeketten en bloemen bij Jumbo, was de vorige locatie aan de Zuidkade te krap geworden. Het nieuwe pand aan Amert 504 in Veghel heeft een oppervlakte van maar liefst 5.000 m², een verdubbeling van de capaciteit. Dankzij de nieuwe locatie kan Jumbo aan de sterk groeiende vraag naar bloemen blijven voldoen en seizoenspieken opvangen. De focus komt te liggen op de productie van boeketten. Deze worden ter plekke met de hand gemaakt door de bindsters van Jumbo. Het nieuwe distributiecentrum werd geopend door Kitty van Eerd - echtgenote van Karel van Eerd, oprichter van het familiebedrijf. Tevens nam zij de allereerste bos bloemen in ontvangst.
Berg & PartnersTijd voor reflectie bij Berg&PartnersDe wereld om ons heen verandert in razend tempo. Dat heeft direct en indirect invloed op de manier waarop bedrijven moeten worden geleid en ingericht. Om nu, maar zeker ook in de toekomst succesvol te blijven, is het noodzakelijk om als organisatie jezelf opnieuw te blijven uitvinden. Dat vraagt echter veel van de decision makers. Het Eindhovense bureau Berg & Partners ondersteunt directie en management, hun medewerkers en daarmee de hele organisatie in het begeleiden van succesvolle veranderingen of nieuw perspectief. Een openhartig interview met oprichter en partner Marcel van Bergen én partner in crime Wilbert Savonije. Samen met een team van 11 professionals ondersteunen zij onder andere directie en management van MKB-ondernemingen, familiebedrijven, multinationals en zorginstellingen in hun next steps als leiders.
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.