Belastingdienst zoekt nog steeds zzp’ers voor boekhoudproef

 

De Belastingdienst is deze maand van start gegaan met een twee jaar durende proef met online boekhoudpakketten voor zzp’ers. Die konden zich sinds november al aanmelden, maar het maximum van 2.500 deelnemers is nog niet bereikt. Reden voor een extra oproep door de fiscus.


 

“Ziet u op tegen de boekhouding? Bang voor fouten, en gedoe met de Belastingdienst? Nergens voor nodig. U kunt u nu aanmelden voor een proef met online boekhoudpakketten waarmee u in één moeite door uw boekhouding, btw-aangifte en betaling regelt,” zo wijst de Belastingdienst zelfstandigen nogmaals op de proef.

 

Die wordt gehouden in samenwerking met de stichting Zeker-OnLine. Deelnemers krijgen de online boekhoudpakketten voor een speciale prijs. Ze kunnen dan gebruikmaken van een pakket in een beveiligde omgeving, dat automatisch de gegevens voor de btw-aangifte klaarzet. De betaling verloopt via iDeal.

 

De fiscus wil onderzoeken of het gebruik van de pakketten bij zzp’ers het inzicht in de eigen financiële situatie vergroot en het aantal fouten vermindert.

 

De proef is een onderdeel van de Investeringsagenda van de Belastingdienst. Die werkt samen met software-aanbieders omdat marktpartijen vaak beter vernieuwende, digitale oplossingen kunnen ontwikkelen, geeft de fiscus aan.

 

“Zij kunnen zich gemakkelijker richten op specifieke doelgroepen en branches.”

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
Nieuws van onze leden
Jumbo distributiecentrum bloemenJumbo verhuist distributiecentrum bloemen Jumbo heeft vandaag de deuren geopend van haar nieuwe distributiecentrum en binderij voor bloemen. Door de groeiende populariteit van boeketten en bloemen bij Jumbo, was de vorige locatie aan de Zuidkade te krap geworden. Het nieuwe pand aan Amert 504 in Veghel heeft een oppervlakte van maar liefst 5.000 m², een verdubbeling van de capaciteit. Dankzij de nieuwe locatie kan Jumbo aan de sterk groeiende vraag naar bloemen blijven voldoen en seizoenspieken opvangen. De focus komt te liggen op de productie van boeketten. Deze worden ter plekke met de hand gemaakt door de bindsters van Jumbo. Het nieuwe distributiecentrum werd geopend door Kitty van Eerd - echtgenote van Karel van Eerd, oprichter van het familiebedrijf. Tevens nam zij de allereerste bos bloemen in ontvangst.
Berg & PartnersTijd voor reflectie bij Berg&PartnersDe wereld om ons heen verandert in razend tempo. Dat heeft direct en indirect invloed op de manier waarop bedrijven moeten worden geleid en ingericht. Om nu, maar zeker ook in de toekomst succesvol te blijven, is het noodzakelijk om als organisatie jezelf opnieuw te blijven uitvinden. Dat vraagt echter veel van de decision makers. Het Eindhovense bureau Berg & Partners ondersteunt directie en management, hun medewerkers en daarmee de hele organisatie in het begeleiden van succesvolle veranderingen of nieuw perspectief. Een openhartig interview met oprichter en partner Marcel van Bergen én partner in crime Wilbert Savonije. Samen met een team van 11 professionals ondersteunen zij onder andere directie en management van MKB-ondernemingen, familiebedrijven, multinationals en zorginstellingen in hun next steps als leiders.
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.