Nieuwe zonneauto gefinancierd met worstenbroodjes

 

De populaire worstenbroodjes van het Eindhovense familiebedrijf Houben Worstenbrood worden vanaf heden op een bijzondere locatie afgebakken. Het bedrijf lost het gebrek aan capaciteit in de eigen ovens op door samen te werken met de studenten van Solar Team Eindhoven. In een door de studenten zelfgebouwde oven worden vanaf deze week naast de onderdelen voor de nieuwe zonneauto wel vierduizend worstenbroodjes per dag gebakken.


 

Houben Worstenbrood kampt al tijden met capaciteitsproblemen, "We bakken vaak wel 4000 worstenbroodjes per dag, maar dat is bij lange na niet genoeg om alle aanvragen te kunnen voorzien." vertelt Bart Houben. "Dankzij Solar Team Eindhoven's reusachtige oven kan Houben Worstenbrood doorgroeien en daarnaast ook bijdragen aan een duurzame toekomst.". De studenten krijgen een deel van de opbrengst van de verkochte 'zonnebroodjes' om de nieuwe auto mee te financieren.

Om half 7 vanochtend stonden de mannen van Houben Worstenbrood op de stoep bij de Brainport Industries Campus; de productielocatie van Solar Team Eindhoven. Terwijl de studenten mallen prepareren vullen de bakkers honderden stukjes deeg met varkensgehakt. Omstebeurt gaat er een lading worstenbroodjes of een van de enorme mallen de oven in. De mallen worden gebruikt om de grote onderdelen van de zonneauto van het lichte en sterke materiaal koolstofvezel te maken. Volgens Luuk van Voorst is het een efficiënte samenwerking: "In de tijd dat wij de mallen schuren en bekleden met lagen koolstofvezel wordt de oven niet gebruikt. En met een lege oven valt geen droog brood te verdienen."

 

Sinds maart zijn de studenten van Solar Team Eindhoven volop bezig met de productie van de nieuwe zonneauto op de Brainport Industries Campus. Voor het eerst in de geschiedenis van het team wordt de auto volledig in Eindhoven geproduceerd. Om dit mogelijk te maken bouwden de studenten zelf een zeecontainer om tot oven die wordt gebruikt voor het afbakken van de wel vijf meter lange mallen. Ondanks dat de bouw al is gestart worstelen de studenten nog met de financiering van het project: "samenwerkingen met grote namen uit de regio zijn broodnodig.".

 

De eerste lading ging als warme broodjes over de toonbank, maar het hoogtepunt van de samenwerking moet nog komen. In de zomer staat Houben bijna elke dag met een foodtruck op een festival en presenteert het team de zonneauto. "Een zonneauto is méér dan een auto, het is een energiefabriek op wielen" aldus Luuk van Voorst. Wat de potentie is van de zonneauto als energiefabriek op wielen? "Nu bouwen we een zonneauto dankzij worstenbroodjes, wie weet bouwen we in de toekomst worstenbroodjes met een zonneauto."

3 reacties

Geplaatst door Kitty en Jan Willems
Een zeer verrassende maar wel zeer positieve samenwerking. Succes beide partijen!!
Geplaatst door N. Greve-Houben
Wat een vooruitstrevend en inspirerend project! Ik wens jullie allen een mooi resultaat!
Geplaatst door Theo Hoex
Kenniscreatie in optima forma. Dat smaakt vast naar meer !!

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
Nieuws van onze leden
Jumbo distributiecentrum bloemenJumbo verhuist distributiecentrum bloemen Jumbo heeft vandaag de deuren geopend van haar nieuwe distributiecentrum en binderij voor bloemen. Door de groeiende populariteit van boeketten en bloemen bij Jumbo, was de vorige locatie aan de Zuidkade te krap geworden. Het nieuwe pand aan Amert 504 in Veghel heeft een oppervlakte van maar liefst 5.000 m², een verdubbeling van de capaciteit. Dankzij de nieuwe locatie kan Jumbo aan de sterk groeiende vraag naar bloemen blijven voldoen en seizoenspieken opvangen. De focus komt te liggen op de productie van boeketten. Deze worden ter plekke met de hand gemaakt door de bindsters van Jumbo. Het nieuwe distributiecentrum werd geopend door Kitty van Eerd - echtgenote van Karel van Eerd, oprichter van het familiebedrijf. Tevens nam zij de allereerste bos bloemen in ontvangst.
Berg & PartnersTijd voor reflectie bij Berg&PartnersDe wereld om ons heen verandert in razend tempo. Dat heeft direct en indirect invloed op de manier waarop bedrijven moeten worden geleid en ingericht. Om nu, maar zeker ook in de toekomst succesvol te blijven, is het noodzakelijk om als organisatie jezelf opnieuw te blijven uitvinden. Dat vraagt echter veel van de decision makers. Het Eindhovense bureau Berg & Partners ondersteunt directie en management, hun medewerkers en daarmee de hele organisatie in het begeleiden van succesvolle veranderingen of nieuw perspectief. Een openhartig interview met oprichter en partner Marcel van Bergen én partner in crime Wilbert Savonije. Samen met een team van 11 professionals ondersteunen zij onder andere directie en management van MKB-ondernemingen, familiebedrijven, multinationals en zorginstellingen in hun next steps als leiders.
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.