Ondernemers huiverig voor particuliere investeerders

 

Bijna driekwart van de Nederlandse ondernemers doet liever geen zaken met informal investors, zo blijkt uit onderzoek van kredietverstrekker Caple onder 1.441 ondernemers.

 


 

Bijna tweederde van de ondervraagden vindt dat particuliere investeerders teveel inspraak willen hebben in de bedrijfsvoering van organisaties. Bij ‘grote’ ondernemers (10+ werknemers in dienst) is dat percentage iets lager. “Die zorg is in bepaalde gevallen terecht, omdat investeerders graag controle hebben over hun investering en dit ook zo willen vastleggen. Daarom is het belangrijk goede afspraken te maken”, zegt Michiel Slinkert, managing partner bij Caple.

Ondernemers die financiële hulp nodig hebben, accepteren makkelijker investeringen van vrienden of familie. Slinkert: “Geld lenen van familie of vrienden kan handig zijn in de beginjaren van een onderneming, maar wanneer het om substantiëlere bedragen gaat, wordt dit nog een stuk risicovoller. Als je aflossingsproblemen krijgt, kan dit de onderlinge relatie behoorlijk beschadigen.” Drie op de tien ondervraagden zeggen hun heil ook in alternatieve oplossingen zoals leasing en factoring te zoeken.

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.