Nieuwe subsidieregeling woningisolatie

 

Woningbezitters kunnen gebruik maken van een nieuwe isolatiesubsidieregeling, Energiebesparing Eigen Huis geheten. Met de subsidie krijgt een huiseigenaar ongeveer 20 procent van de kosten vergoed. Daarmee verdient een investering in spouwmuurisolatie en  vloerisolatie zich gemiddeld in drie jaar terug, zo heeft voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal uitgerekend.

 


 

De subsidie Energiebesparing Eigen Huis is een onderdeel van het klimaatakkoord en kot bovenop de subsidie voor warmtepompen en zonneboilers. Tot en met 2020 bedraagt het beschikbare subsidiebudget € 84 miljoen. Dat is voldoende om bij zo’n 100.000 woningen vloer- en spouwmuurisolatie te subsidiëren. Ook na 2020 is er subsidie beschikbaar voor isolatiemaatregelen, als onderdeel van de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE).

De subsidie is bedoeld voor eigenaren die zelf in hun huis wonen. Ze kunnen subsidie aanvragen als ze twee of meer isolatiemaatregelen nemen. Maatregelen die voor subsidie in aanmerking komen zijn onder meer isolatie van dak, gevel, vloer en hr-glas. Wie zijn hele huis voorziet van een zeer energiezuinig pakket aan maatregelen, krijgt een bonus van 4.000 euro bovenop de subsidie.

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.