Elektrische auto’s goedkoper, verkopen verdubbeld

 

In de eerste zeven maandag van dit jaar werden in Nederland 18.376 nieuwe elektrische auto’s verkocht, twee keer zoveel dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt VWE Automotive.

De gestegen verkopen waren onder meer te danken aan de lagere prijzen. De gemiddelde nieuwprijs daalde in korte tijd met 30%. Oorzaken hiervan zijn een aanscherping van de bijtellingsregeling en de introductie van nieuwe, minder dure modellen.

 


 

Sinds 1 januari zijn de bijtellingsregels voor volledig elektrische auto's (EV's) veranderd. Voor die tijd gold er een bijtelling van slechts 4%. Sinds dit jaar geldt dat alleen nog maar over de eerste 50.000 euro van de catalogusprijs. Over het deel daarboven wordt er 22% bijtelling gerekend, evenveel als voor diesel- en benzineauto's. Deze regeling heeft een duidelijk effect op de keuzes van zakelijke rijders. De gemiddelde catalogusprijs van nieuw verkochte EV's lag in afgelopen jaren tussen de 71 en 80 duizend euro. In 2019 daalde dit naar 51.650 euro, een daling van 30% ten opzichte van 2018. Dit ging vooral ten koste van Tesla waarvan er ruim 90% minder verkocht werden.

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.