Bijna helft werknemers vindt baan niet zinvol

 

Twee op de vijf werknemers, 40%, vindt haar of zijn baan niet zinvol en haalt er daarom weinig voldoening uit. Dat stelt de Reputatiefabriek na een enquête onder 1000 werknemers.

 


 

De respondenten geven aan zich zinvol te voelen als zij op hun werk hun kwaliteiten volledig kunnen inzetten, impact hebben en de mogelijkheid hebben om te groeien. Door het doen van zinvol werk denkt 52% van de respondenten meer plezier te hebben in hun werk, 45% denkt efficiënter te zijn in hun werk en 40% denkt zelfs over-all gelukkiger te zijn. Van de werknemers die hun baan als ‘nutteloos’ kwalificeren is slechts 16 procent op zoek naar ander werk.

Zo’n 20% verveelt zich ook wel eens op werk. Deze werknemers vinden dat zij meer kennis en vaardigheden hebben dan nodig voor het huidige werk. ‘’Ik heb leuke collega’s, mijn leidinggevende is prima en ik werk in een prettige werkomgeving. Het is allemaal heel comfortabel en daarom blijf ik denk ik plakken. Maar uitdaging, dat mis ik al jaren’’, vertelt een respondent.

De Reputatiefabriek is een innovatief en snelgroeiend bureau dat organisaties helpt met het online verbeteren van de reputatie met zoekmachine-optimalisatie en content marketing.

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.