Grote bedrijven betalen facturen laat

 

Het Nederlandse bedrijfsleven betaalt facturen steeds sneller, alleen grote bedrijven slagen er niet in facturen van het MKB sneller te voldoen. Dat blijkt uit de jongste Barometer Betaalgedrag van bedrijfsinformatiespecialist Graydon.

Tijdens het tweede kwartaal van 2019 betaalden Nederlandse bedrijven hun facturen gemiddeld na 39,2 dagen. Dat is ruim één dag sneller dan een jaar geleden. De facturen van kleinere bedrijven gericht aan grote bedrijven laten geen of amper verbetering zien.

 


 

Op sectorniveau valt in de Graydon Barometer Betaalgedrag af te lezen dat facturen in de Horeca met 35,9 dagen momenteel het snelst betaald worden. Daarna volgen cultuur, sport en recreatie met 36,8 dagen en de (semi-)overheid met 37,2 dagen.

Dat betekent dat er tussen de sector die het snelst betaalt en de traagst betalende sector ruim zeven dagen verschil zit. “Een groot verschil voor bedrijven die lang op uitbetaling van hun factuur moeten wachten. Dat verschil kan betekenen dat sommige bedrijven investeringen of het creëren van werkgelegenheid moeten uitstellen,” aldus woordvoerder Van Weerdenburg van Graydon.

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.