Verbreding A2 Midden-Limburg definitief

 

De A2 tussen knooppunt Het Vonderen en Kerensheide wordt verbreed naar twee keer drie rijbanen plus vluchtstroken. De overeenkomst daartoe is deze week ondertekend door minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur. 

 

De werkzaamheden moeten  tussen 2025 en 2027 afgerond zijn, maar wellicht wordt eerder begonnen na aan aangenomen motie in de Tweede Kamer die aandringt op snellere aanleg.

 


 

Het tracé is ruim 18 kilometer lang, verbreding kost 260 miljoen euro. De Provincie Limburg neemt hiervan 35 miljoen euro voor haar rekening. Langs de weg komt aan beide kanten een groene 'parkway' en er staan drie wildpassages gepland. 

De A2 rijden in Limburgh rijden op werkdagen ongeveer 110.000 auto's en trucks. 'Dat worden er steeds meer', aldus de minister. 'De vluchtstrook wordt nu gebruikt als spitsstrook om de drukte op te vangen en als er een incident is loopt het hier helemaal vast. De verbreding zorgt er voor dat automobilisten en vrachtwagenchauffeurs beter kunnen doorrijden.'

Namens de Provincie Limburg was gedeputeerde Hubert Mackus aanwezig bij de ondertekening. 'De verbreding van de A2 tussen de knooppunten Kerensheide en het Vonderen is cruciaal voor Limburg. Onze provincie is een internationale logistieke hotspot en draagt bij aan het succes van de Nederlandse economie. Een robuuste infrastructuur is voor Limburg dan ook onontbeerlijk.'

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.