Internationaal busstation Maastricht open

 

In Maastricht is een internationaal busstation officieel geopend. Achter het treinstation zijn faciliteiten aangelegd voor passagiers die voorlopig kunnen kiezen uit ruim 20 buitenlandse bestemmingen. Er is ruimte voor acht bussen tegelijk om te stoppen. Dagelijks stoppen er nu zo’n 30 bussen om zo’n 500 reizigers op te halen.

 


 

De Maastrichtse wethouder Krabbendam is trots op het station. “Hiermee dragen we bij aan de ambitie om Maastricht als internationaal en regionaal knooppunt te verbeteren.” Gedeputeerde Brugman van de Provincie Limburg sluit zich daarbij aan. “Een internationaal busstation met meer dan twintig bestemmingen in Europa; daarmee versterken we onze internationale bereikbaarheid en positie als poort naar Europa. We kunnen nu snel en efficiënt aanhaken op het Europese netwerk, via België en Duitsland.”

Het station is betaald door gemeente en provincie, de commerciële busmaatschappijen waaronder Flixbus en KLM nemen de exploitatie voor hun rekening. Omwonenden hebben actief deelgenomen aan het ontwerpproces waarbij extra aandacht was voor leefbaarheid en veiligheid. Er zijn camera’s en slagbomen geplaatst voor kentekenherkenning. Op basis van kentekenherkenning ontvangen de busmaatschappijen een factuur.

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.