Nieuws uit de regio
Internationaal busstation Maastricht openIn Maastricht is een internationaal busstation officieel geopend. Achter het treinstation zijn faciliteiten aangelegd voor passagiers die voorlopig kunnen kiezen uit ruim 20 buitenlandse bestemmingen. Er is ruimte voor acht bussen tegelijk om te stoppen. Dagelijks stoppen er nu zo’n 30 bussen om zo’n 500 reizigers op te halen.  
Verbreding A2 Midden-Limburg definitief De A2 tussen knooppunt Het Vonderen en Kerensheide wordt verbreed naar twee keer drie rijbanen plus vluchtstroken. De overeenkomst daartoe is deze week ondertekend door minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur.    De werkzaamheden moeten  tussen 2025 en 2027 afgerond zijn, maar wellicht wordt eerder begonnen na aan aangenomen motie in de Tweede Kamer die aandringt op snellere aanleg.  
Beste managers in Zuid-NederlandIn het zuiden werken de beste managers van Nederland. Dat concludeert de Rabobank op basis van een onderzoek onder 450 industriële bedrijven. Volgens de bank is het niveau van de managers in Brabant, Zeeland en Limburg vergelijkbaar met Duitsland en Zweden. Het niveau in de rest van Nederland zit op dat van Mexico in Italië. Bedrijven in Zuid-Nederland excelleren volgens het onderzoek vooral in operationeel management en prestatiemanagement,    
Minder jongeren in Limburg worden ondernemerHet aantal startende ondernemers onder de 19 jaar stijgt landelijk, maar in Limburg blijft het percentage achter. Volgens cijfers van de Kamer van Koophandel zijn dit jaar in Limburg 22 op de 10.000 startende ondernemers jonger dan 19 jaar. Landelijk zijn er dat 31, in Flevoland zelfs meer dan 40.  
Nunhems wint Limburg Export Award 2019Nunhems Nederland heeft de Limburg Export Award 2019 gewonnen. Het bedrijf kreeg de voorkeur van de vakjury boven de twee andere finalisten Stamicarbon uit Sittard en Fancom uit Panningen. De prijs werd woensdagavond uitgereikt door Joost van den Akker, gedeputeerde Economie en Kennisinfrastructuur van de Provincie Limburg, tijdens een drukbezochte live L1-tv-uitzending bij Dinnissen Procestechnologie in Sevenum, de winnaar van vorig jaar.  
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.