Multimodale haventerminal De Kempen opgeleverd

 

Na één jaar bouwen is de multimodale haventerminal De Kempen nabij de zinkfabriek in Budel gereed. De oplevering gebeurde in het bijzijn van gedeputeerde Twan Beurskens en wethouder Frans van Eersel.


 

Het doel is om de nieuwe containerterminal binnen drie tot vijf jaar te laten groeien naar een jaarlijkse overslag van circa 10.000 containers voor bestaande bedrijven in regio. Dat is gelijk aan 20.000 enkele vrachtwagenritten, een besparing van 80 ritten per werkdag.

 

Er is een compleet nieuwe kademuur gebouwd (de oude was meer dan 100 jaar oud) en een perceel van 2 hectare gereed gemaakt voor op- en overslag van containers. Het gehele terrein is omheind en met moderne technieken beveiligd. Tevens is een gatehouse gerealiseerd als onderkomen voor het personeel, chauffeurs en bezoekers.

 

De terminal gaat een belangrijke rol spelen als draaischijf tussen Brabant Intermodal en Limburg Blueports. Precies gelegen op de grens van Limburg en Brabant, wordt invulling gegeven aan de laatste witte vlek op de logistieke kaart van deze regio.

 

bron: Weertdegekste.nl

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.