Social Enterprise Award voor DSM en Moyee Coffee

 

DSM (Heerlen) en Moyee Coffee (Amsterdam) hebben een Social Enterprise Award gekregen als beloning voor de sociale impact die zij met hun businessmodel maken.


 

Ze kregen deze onderscheiding in Utrecht tijdens de vierde editie van de Social Enterprise Days.

 

Centraal stond de vraag: hoe kunnen organisaties door samenwerking in de toekomst nog meer impact creëren?

 

Ruim 1000 start-ups, scale-ups en beslissers van grote organisaties lieten zich op 1 en 2 juni inspireren op het gebied van sociaal ondernemerschap en gingen naar huis met concrete tips die zij direct kunnen toepassen binnen hun eigen organisatie.

 

Sociaal ondernemen is de motor van onze economie. Maar wat zijn ‘social enterprises’ en nog belangrijker, hoe word je er één?

 

Social enterprises zijn organisaties die elke dag streven naar 100% relevantie voor alle stakeholders. Tijdens de Social Enterprise Days stonden meer dan 90 topsprekers van organisaties als BvdV, Social Enterprise NL, ASN, Slagkracht en Kirkman Company klaar om de deelnemers te inspireren, hoe zij nog relevanter kunnen worden voor al hun stakeholders.

 

Net als voorgaande jaren werden ook dit jaar weer de Social Enterprise Awards uitgereikt aan een start-up en een transformer. In de categorie ‘start-ups’ werd Moyee Coffee bekroond. In de categorie ‘transformers’ is DSM tot winnaar uitgeroepen.

 

De jury was over beide organisaties unaniem en lovend. Moyee Coffee geeft inhoud aan het mooie begrip ‘fair chain’, met als missie om de balans in de wereldwijde koffieketen te willen herstellen.

 

In de paar jaar dat Moyee Coffee bestaat, hebben zij al veel voor elkaar gekregen. Zij pakken de basis van ongelijkheid in de keten aan en streven naar een eerlijke verdeling in de koffieketen tussen producerende en consumerende landen.

 

De vergelijking van Moyee Coffee met grote koffieketens (de vijf bestaande multinationals) typeert de jury als die van David tegen Goliath.

 

Als sectorleider in de Dow Jones Sustainability Index is DSM geen verrassende winnaar in de categorie transformers. De voorbeeldfunctie en de uitstraling die DSM als ‘transformer’ heeft, zijn wat de jury betreft evenwel ongeëvenaard.

 

Alleen al de formulering van de missie: ‘Bijdragen aan een beter en aangenamer leven, voor mensen nu en komende generaties’ is inspirerend. Volgens de jury is de impact die DSM maakt breed en gevarieerd.

 

De jury bestond net als voorgaande jaren uit: Denis Verhoef (Kirkman Company, voorzitter), Saskia Klep (Theodoor Gilissen), Anniek Mauser (Unilever), Erik van der Meulen (Powered by Meaning), Marcello Palazzi (B Corp) en Philip Willems (Scope Business Media).

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
Nieuws van onze leden
Jumbo distributiecentrum bloemenJumbo verhuist distributiecentrum bloemen Jumbo heeft vandaag de deuren geopend van haar nieuwe distributiecentrum en binderij voor bloemen. Door de groeiende populariteit van boeketten en bloemen bij Jumbo, was de vorige locatie aan de Zuidkade te krap geworden. Het nieuwe pand aan Amert 504 in Veghel heeft een oppervlakte van maar liefst 5.000 m², een verdubbeling van de capaciteit. Dankzij de nieuwe locatie kan Jumbo aan de sterk groeiende vraag naar bloemen blijven voldoen en seizoenspieken opvangen. De focus komt te liggen op de productie van boeketten. Deze worden ter plekke met de hand gemaakt door de bindsters van Jumbo. Het nieuwe distributiecentrum werd geopend door Kitty van Eerd - echtgenote van Karel van Eerd, oprichter van het familiebedrijf. Tevens nam zij de allereerste bos bloemen in ontvangst.
Berg & PartnersTijd voor reflectie bij Berg&PartnersDe wereld om ons heen verandert in razend tempo. Dat heeft direct en indirect invloed op de manier waarop bedrijven moeten worden geleid en ingericht. Om nu, maar zeker ook in de toekomst succesvol te blijven, is het noodzakelijk om als organisatie jezelf opnieuw te blijven uitvinden. Dat vraagt echter veel van de decision makers. Het Eindhovense bureau Berg & Partners ondersteunt directie en management, hun medewerkers en daarmee de hele organisatie in het begeleiden van succesvolle veranderingen of nieuw perspectief. Een openhartig interview met oprichter en partner Marcel van Bergen én partner in crime Wilbert Savonije. Samen met een team van 11 professionals ondersteunen zij onder andere directie en management van MKB-ondernemingen, familiebedrijven, multinationals en zorginstellingen in hun next steps als leiders.
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.