Q-Park werkt samen met E-bike to go

 

Als eerste parkeerbedrijf in Europa biedt Q-Park in samenwerking met E-bike to go elektrische fietsen aan die eenvoudig via de smartphone te huren zijn.


 

Hiermee kan snel en duurzaam de ‘laatste kilometer’ naar de eindbestemming in de binnenstad worden afgelegd.

 

Het initiatief begint in Amsterdam en Den Haag en wordt bij succes in heel Nederland uitgerold.

 

“Dit sluit goed aan bij onze eigen duurzaamheidsdoelstellingen," aldus Mark van Haasteren, algemeen directeur van Q-Park Nederland, gevestigd in Maastricht.

 

"Ook is het een mooi voorbeeld van ‘smart mobility’, waar onze klanten steeds meer om vragen."

 

Bij smart mobility groeien hoogwaardige parkeerlocaties uit tot ‘mobiliteitshubs’, die mensen in staat stellen om verschillende vervoersvormen te combineren om snel en zonder rompslomp van A naar B te reizen.

 

“Vooral in de grote steden is een elektrische fiets een aantrekkelijk alternatief voor de auto,” zegt E-bike-to-go-oprichter Jelle Visser.

 

“Via onze app kan de fiets van het slot gehaald en afgerekend worden. Voor vijf euro kan men vijf uur op pad. Daarmee krijgt Nederland ruim vijftig jaar na het ‘witte fietsenplan’ een eigen deelfietsenplan, versie 2.0.”

 

foto:  Havana Orange

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
Nieuws van onze leden
Jumbo distributiecentrum bloemenJumbo verhuist distributiecentrum bloemen Jumbo heeft vandaag de deuren geopend van haar nieuwe distributiecentrum en binderij voor bloemen. Door de groeiende populariteit van boeketten en bloemen bij Jumbo, was de vorige locatie aan de Zuidkade te krap geworden. Het nieuwe pand aan Amert 504 in Veghel heeft een oppervlakte van maar liefst 5.000 m², een verdubbeling van de capaciteit. Dankzij de nieuwe locatie kan Jumbo aan de sterk groeiende vraag naar bloemen blijven voldoen en seizoenspieken opvangen. De focus komt te liggen op de productie van boeketten. Deze worden ter plekke met de hand gemaakt door de bindsters van Jumbo. Het nieuwe distributiecentrum werd geopend door Kitty van Eerd - echtgenote van Karel van Eerd, oprichter van het familiebedrijf. Tevens nam zij de allereerste bos bloemen in ontvangst.
Berg & PartnersTijd voor reflectie bij Berg&PartnersDe wereld om ons heen verandert in razend tempo. Dat heeft direct en indirect invloed op de manier waarop bedrijven moeten worden geleid en ingericht. Om nu, maar zeker ook in de toekomst succesvol te blijven, is het noodzakelijk om als organisatie jezelf opnieuw te blijven uitvinden. Dat vraagt echter veel van de decision makers. Het Eindhovense bureau Berg & Partners ondersteunt directie en management, hun medewerkers en daarmee de hele organisatie in het begeleiden van succesvolle veranderingen of nieuw perspectief. Een openhartig interview met oprichter en partner Marcel van Bergen én partner in crime Wilbert Savonije. Samen met een team van 11 professionals ondersteunen zij onder andere directie en management van MKB-ondernemingen, familiebedrijven, multinationals en zorginstellingen in hun next steps als leiders.
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.