IT-landschap gemeente Horst versterkt met specialisten van Ictivity Eindhoven

 

De gemeente Horst aan de Maas zet op continue basis externe specialisten van het Eindhovense Ictivity in om op de (veranderlijke) bedrijfsmatige behoeften in te spelen en het IT-landschap op architectuurniveau te bewaken.


 

Door een deel van de applicaties naar de cloud te verplaatsen, ontwikkelt de IT-afdeling van de gemeente zich steeds meer tot een regie-organisatie.

 

Voor bepaalde IT-domeinen wordt via co-sourcing gebruikgemaakt van externe specialisten. Ictivity levert deze specialisten.

 

Horst aan de Maas is met ruim 42.000 inwoners qua populatie de vierde gemeente van Noord-Limburg. De afdeling Informatievoorziening telt 37 fte, waarvan 7 fte voor de rekening komt van de afdeling automatisering.

 

“Ons landschap wordt steeds complexer en meer onderling verbonden," zegt Stefan Maas, Teamhoofd Informatievoorziening bij de gemeente.

 

"Om deze omgeving goed in te richten en te beheren, heb je op veel gebieden expertise nodig. Het is ondoenlijk om al die specialisten zelf in huis te hebben; daar zijn we als gemeente gewoon te klein voor."

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
Nieuws van onze leden
Jumbo distributiecentrum bloemenJumbo verhuist distributiecentrum bloemen Jumbo heeft vandaag de deuren geopend van haar nieuwe distributiecentrum en binderij voor bloemen. Door de groeiende populariteit van boeketten en bloemen bij Jumbo, was de vorige locatie aan de Zuidkade te krap geworden. Het nieuwe pand aan Amert 504 in Veghel heeft een oppervlakte van maar liefst 5.000 m², een verdubbeling van de capaciteit. Dankzij de nieuwe locatie kan Jumbo aan de sterk groeiende vraag naar bloemen blijven voldoen en seizoenspieken opvangen. De focus komt te liggen op de productie van boeketten. Deze worden ter plekke met de hand gemaakt door de bindsters van Jumbo. Het nieuwe distributiecentrum werd geopend door Kitty van Eerd - echtgenote van Karel van Eerd, oprichter van het familiebedrijf. Tevens nam zij de allereerste bos bloemen in ontvangst.
Berg & PartnersTijd voor reflectie bij Berg&PartnersDe wereld om ons heen verandert in razend tempo. Dat heeft direct en indirect invloed op de manier waarop bedrijven moeten worden geleid en ingericht. Om nu, maar zeker ook in de toekomst succesvol te blijven, is het noodzakelijk om als organisatie jezelf opnieuw te blijven uitvinden. Dat vraagt echter veel van de decision makers. Het Eindhovense bureau Berg & Partners ondersteunt directie en management, hun medewerkers en daarmee de hele organisatie in het begeleiden van succesvolle veranderingen of nieuw perspectief. Een openhartig interview met oprichter en partner Marcel van Bergen én partner in crime Wilbert Savonije. Samen met een team van 11 professionals ondersteunen zij onder andere directie en management van MKB-ondernemingen, familiebedrijven, multinationals en zorginstellingen in hun next steps als leiders.
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.