Eurostars-subsidie voor Maastro Clinic dankzij Koenen en Co

 

Maastro Clinic en medPhoton ontvangen een Eurostars-subsidie van meer dan 800.000 euro.


 

Met deze internationale subsidie ontwikkelen het bestralingsinstituut uit Maastricht en de in Oostenrijk gevestigde producent van apparatuur voor radiotherapie en radiologie een geavanceerdere CT-scanner voor de diagnose en behandeling van kanker.

 

De subsidie maakt het mogelijk om een nieuwe beeldvormende techniek voor computertomografie (CT-scan) te ontwikkelen. Maastro Clinic stelt haar wetenschappelijke kennis op het gebied van complexe stralingsfysica ter beschikking. medPhoton ontwikkelt en bouwt nieuwe medische beeldvormende technieken.

 

Maastro Clinic en medPhoton slaan in dit project, waarmee ruim 1,6 miljoen euro is gemoeid, de handen in elkaar om een nieuwe beeldvormende techniek te ontwikkelen.

 

Hiermee kan een nog betere diagnose van kanker, met een lagere stralingsbelasting voor de patiënt, gesteld worden.

 

Eurostars is een internationale subsidie voor het ontwikkelen van nieuwe technologische toepassingen en stimuleert de samenwerking tussen bedrijven in Europa.

 

De subsidieadviseurs van Koenen en Co hebben dit grensoverschrijdende project van ideevorming tot en met de indiening van de aanvraag begeleid.

 

"Niet alleen zijn we er trots op dat door deze Eurostars-subsidie een nieuwe technologie ontwikkeld kan worden om de strijd tegen kanker aan te gaan, we vinden het ook geweldig dat deze aanvraag als derde op de Europese lijst van meer dan 350 aanvragen eindigde," zegt Sebastiaan Huntjens van Koenen en Co.

 

"De subsidie is met name toegekend door het Europees slim bij elkaar brengen van specialistische medische kennis uit de kliniek met bedrijven die deze kennis in nieuwe producten naar de markt kunnen brengen."

 

foto: hnu.nu

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
Nieuws van onze leden
Jumbo distributiecentrum bloemenJumbo verhuist distributiecentrum bloemen Jumbo heeft vandaag de deuren geopend van haar nieuwe distributiecentrum en binderij voor bloemen. Door de groeiende populariteit van boeketten en bloemen bij Jumbo, was de vorige locatie aan de Zuidkade te krap geworden. Het nieuwe pand aan Amert 504 in Veghel heeft een oppervlakte van maar liefst 5.000 m², een verdubbeling van de capaciteit. Dankzij de nieuwe locatie kan Jumbo aan de sterk groeiende vraag naar bloemen blijven voldoen en seizoenspieken opvangen. De focus komt te liggen op de productie van boeketten. Deze worden ter plekke met de hand gemaakt door de bindsters van Jumbo. Het nieuwe distributiecentrum werd geopend door Kitty van Eerd - echtgenote van Karel van Eerd, oprichter van het familiebedrijf. Tevens nam zij de allereerste bos bloemen in ontvangst.
Berg & PartnersTijd voor reflectie bij Berg&PartnersDe wereld om ons heen verandert in razend tempo. Dat heeft direct en indirect invloed op de manier waarop bedrijven moeten worden geleid en ingericht. Om nu, maar zeker ook in de toekomst succesvol te blijven, is het noodzakelijk om als organisatie jezelf opnieuw te blijven uitvinden. Dat vraagt echter veel van de decision makers. Het Eindhovense bureau Berg & Partners ondersteunt directie en management, hun medewerkers en daarmee de hele organisatie in het begeleiden van succesvolle veranderingen of nieuw perspectief. Een openhartig interview met oprichter en partner Marcel van Bergen én partner in crime Wilbert Savonije. Samen met een team van 11 professionals ondersteunen zij onder andere directie en management van MKB-ondernemingen, familiebedrijven, multinationals en zorginstellingen in hun next steps als leiders.
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.