Eurostars-subsidie voor Maastro Clinic dankzij Koenen en Co

 

Maastro Clinic en medPhoton ontvangen een Eurostars-subsidie van meer dan 800.000 euro.


 

Met deze internationale subsidie ontwikkelen het bestralingsinstituut uit Maastricht en de in Oostenrijk gevestigde producent van apparatuur voor radiotherapie en radiologie een geavanceerdere CT-scanner voor de diagnose en behandeling van kanker.

 

De subsidie maakt het mogelijk om een nieuwe beeldvormende techniek voor computertomografie (CT-scan) te ontwikkelen. Maastro Clinic stelt haar wetenschappelijke kennis op het gebied van complexe stralingsfysica ter beschikking. medPhoton ontwikkelt en bouwt nieuwe medische beeldvormende technieken.

 

Maastro Clinic en medPhoton slaan in dit project, waarmee ruim 1,6 miljoen euro is gemoeid, de handen in elkaar om een nieuwe beeldvormende techniek te ontwikkelen.

 

Hiermee kan een nog betere diagnose van kanker, met een lagere stralingsbelasting voor de patiënt, gesteld worden.

 

Eurostars is een internationale subsidie voor het ontwikkelen van nieuwe technologische toepassingen en stimuleert de samenwerking tussen bedrijven in Europa.

 

De subsidieadviseurs van Koenen en Co hebben dit grensoverschrijdende project van ideevorming tot en met de indiening van de aanvraag begeleid.

 

"Niet alleen zijn we er trots op dat door deze Eurostars-subsidie een nieuwe technologie ontwikkeld kan worden om de strijd tegen kanker aan te gaan, we vinden het ook geweldig dat deze aanvraag als derde op de Europese lijst van meer dan 350 aanvragen eindigde," zegt Sebastiaan Huntjens van Koenen en Co.

 

"De subsidie is met name toegekend door het Europees slim bij elkaar brengen van specialistische medische kennis uit de kliniek met bedrijven die deze kennis in nieuwe producten naar de markt kunnen brengen."

 

foto: hnu.nu

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.