Gilde Opleidingen Venlo gebruikt transportsoftware van TANS

 

Het Centrum voor Logistiek Vakmanschap (CLV) van Gilde Opleidingen in Venlo heeft op 23 oktober een contract ondertekend met logistiek automatiseringsbedrijf TANS uit Eindhoven.


 

TANS levert sinds jaren aan honderden transportbedrijven in de Benelux een Transport Management Systeem (TMS) en is daarmee marktleider.

 

Ook in Limburg werken tientallen transportbedrijven met de software van TANS, dat van oorsprong ook een Limburgs bedrijf is.

 

Studenten worden nu met hetzelfde systeem opgeleid dat TANS aan het bedrijfsleven levert. Op deze manier krijgen studenten op school in het compleet vernieuwde simulatielokaal al een stuk praktijk onder de knie, waardoor ze bij toekomstige werkgevers gemakkelijk kunnen instromen.

 

Een ander voordeel is dat wanneer studenten gaan werken bij transportbedrijven die nog geen TMS in gebruik hebben, ze meteen kunnen wijzen op de vele voordelen van een dergelijk systeem.

 

Bij de beoordeling van verschillende leveranciers kwam TANS als beste uit de bus. Bijzonder was dat de studenten in de laatste fase betrokken waren bij de keuze uit twee leveranciers en daarbij een beslissende stem hadden. Het proces werd begeleid door docent Marc Gielen.

 

Het simulatielokaal zal in de toekomst ook beschikbaar zijn voor bedrijfstrainingen en aangepaste trainingen voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs.

 

foto: het contract werd ondertekend door Tjeu van de Laar (directeur van de sector Techniek) en René Knapen (directeur van TANS).

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
Nieuws van onze leden
Jumbo distributiecentrum bloemenJumbo verhuist distributiecentrum bloemen Jumbo heeft vandaag de deuren geopend van haar nieuwe distributiecentrum en binderij voor bloemen. Door de groeiende populariteit van boeketten en bloemen bij Jumbo, was de vorige locatie aan de Zuidkade te krap geworden. Het nieuwe pand aan Amert 504 in Veghel heeft een oppervlakte van maar liefst 5.000 m², een verdubbeling van de capaciteit. Dankzij de nieuwe locatie kan Jumbo aan de sterk groeiende vraag naar bloemen blijven voldoen en seizoenspieken opvangen. De focus komt te liggen op de productie van boeketten. Deze worden ter plekke met de hand gemaakt door de bindsters van Jumbo. Het nieuwe distributiecentrum werd geopend door Kitty van Eerd - echtgenote van Karel van Eerd, oprichter van het familiebedrijf. Tevens nam zij de allereerste bos bloemen in ontvangst.
Berg & PartnersTijd voor reflectie bij Berg&PartnersDe wereld om ons heen verandert in razend tempo. Dat heeft direct en indirect invloed op de manier waarop bedrijven moeten worden geleid en ingericht. Om nu, maar zeker ook in de toekomst succesvol te blijven, is het noodzakelijk om als organisatie jezelf opnieuw te blijven uitvinden. Dat vraagt echter veel van de decision makers. Het Eindhovense bureau Berg & Partners ondersteunt directie en management, hun medewerkers en daarmee de hele organisatie in het begeleiden van succesvolle veranderingen of nieuw perspectief. Een openhartig interview met oprichter en partner Marcel van Bergen én partner in crime Wilbert Savonije. Samen met een team van 11 professionals ondersteunen zij onder andere directie en management van MKB-ondernemingen, familiebedrijven, multinationals en zorginstellingen in hun next steps als leiders.
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.