Maastricht eerste Nederlandse gaststad internationaal korenfestival

 

De International Choir Competition vindt voor het eerst plaats in Nederland, in Maastricht. Op diverse plaatsen van 7 tot 12 februari 2019 wordt gezongen door koren van over de hele wereld.


 

Locaties zijn het Bonnefantenmuseum, de Basiliek van Onze Lieve Vrouw en de Dominicanenkerk. De competitie wordt officieel geopend en afgesloten in het MECC.

 

Het festival past binnen internationale koorevenementen die INTERKULTUR al 30 jaar organiseert. Het evenement is een samensmelting van diverse nationaliteiten, culturen en muziekstijlen, en is toegankelijk voor alle leeftijden.

 

“We richten ons weliswaar vooral op het aantrekken van congressen," zegt Jurgen Moors, directeur van het Maastricht Convention Bureau, "maar we zijn erg blij erin geslaagd te zijn om dit prachtige evenement naar onze stad te halen. Het gastvrije karakter en de taalkundige diversiteit van Maastricht zorgen ervoor dat de deelnemers aan de koorcompetitie zich helemaal thuis kunnen voelen.”

 

Meer informatie over registratie en deelname aan de International Choir Competition Maastricht 2019 wordt binnenkort gepubliceerd op maastricht.interkultur.com.

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.