Maastricht eerste Nederlandse gaststad internationaal korenfestival

 

De International Choir Competition vindt voor het eerst plaats in Nederland, in Maastricht. Op diverse plaatsen van 7 tot 12 februari 2019 wordt gezongen door koren van over de hele wereld.


 

Locaties zijn het Bonnefantenmuseum, de Basiliek van Onze Lieve Vrouw en de Dominicanenkerk. De competitie wordt officieel geopend en afgesloten in het MECC.

 

Het festival past binnen internationale koorevenementen die INTERKULTUR al 30 jaar organiseert. Het evenement is een samensmelting van diverse nationaliteiten, culturen en muziekstijlen, en is toegankelijk voor alle leeftijden.

 

“We richten ons weliswaar vooral op het aantrekken van congressen," zegt Jurgen Moors, directeur van het Maastricht Convention Bureau, "maar we zijn erg blij erin geslaagd te zijn om dit prachtige evenement naar onze stad te halen. Het gastvrije karakter en de taalkundige diversiteit van Maastricht zorgen ervoor dat de deelnemers aan de koorcompetitie zich helemaal thuis kunnen voelen.”

 

Meer informatie over registratie en deelname aan de International Choir Competition Maastricht 2019 wordt binnenkort gepubliceerd op maastricht.interkultur.com.

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
Nieuws van onze leden
Jumbo distributiecentrum bloemenJumbo verhuist distributiecentrum bloemen Jumbo heeft vandaag de deuren geopend van haar nieuwe distributiecentrum en binderij voor bloemen. Door de groeiende populariteit van boeketten en bloemen bij Jumbo, was de vorige locatie aan de Zuidkade te krap geworden. Het nieuwe pand aan Amert 504 in Veghel heeft een oppervlakte van maar liefst 5.000 m², een verdubbeling van de capaciteit. Dankzij de nieuwe locatie kan Jumbo aan de sterk groeiende vraag naar bloemen blijven voldoen en seizoenspieken opvangen. De focus komt te liggen op de productie van boeketten. Deze worden ter plekke met de hand gemaakt door de bindsters van Jumbo. Het nieuwe distributiecentrum werd geopend door Kitty van Eerd - echtgenote van Karel van Eerd, oprichter van het familiebedrijf. Tevens nam zij de allereerste bos bloemen in ontvangst.
Berg & PartnersTijd voor reflectie bij Berg&PartnersDe wereld om ons heen verandert in razend tempo. Dat heeft direct en indirect invloed op de manier waarop bedrijven moeten worden geleid en ingericht. Om nu, maar zeker ook in de toekomst succesvol te blijven, is het noodzakelijk om als organisatie jezelf opnieuw te blijven uitvinden. Dat vraagt echter veel van de decision makers. Het Eindhovense bureau Berg & Partners ondersteunt directie en management, hun medewerkers en daarmee de hele organisatie in het begeleiden van succesvolle veranderingen of nieuw perspectief. Een openhartig interview met oprichter en partner Marcel van Bergen én partner in crime Wilbert Savonije. Samen met een team van 11 professionals ondersteunen zij onder andere directie en management van MKB-ondernemingen, familiebedrijven, multinationals en zorginstellingen in hun next steps als leiders.
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.