Bree krijgt eerste Belgische vestiging van Jumbo

 

Jumbo wil zijn eerste Belgische winkel openen in Bree (Limburg). Burgemeester Liesbeth Van der Auwera van die gemeente bevestigt de interesse van de supermarktketen tegenover persbureau Belga.


 

Jumbo is een van de gegadigden voor een pand in een nieuw te bouwen winkelcentrum in de plaats vlak over de grens bij Weert.

 

“Er zijn gesprekken geweest tussen de projectontwikkelaar en Jumbo,” zegt de burgemeester. Voor wanneer de opening gepland staat, is nog niet duidelijk. De retailer wil de plannen zelf nog niet bevestigen.

 

Jumbo liet eerder al doorschemeren op termijn in België te willen openen. Topman Frits van Eerd zei vorige maand nog dat daarbij zowel wordt gekeken naar overnames als het openen van eigen winkels.

 

Voor dit of volgend jaar zouden nog geen Belgische supermarkten op de planning staan.

 

De Veghelse keten zou met de stap naar België het voorbeeld volgen van Albert Heijn, dat al sinds 2011 bij onze zuiderburen actief is en er momenteel 37 supermarkten telt.

 

Ook in Nederland wil Jumbo nog verder groeien, mogelijk via een overname.

 

bron: retailtrends.nl

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
Nieuws van onze leden
Jumbo distributiecentrum bloemenJumbo verhuist distributiecentrum bloemen Jumbo heeft vandaag de deuren geopend van haar nieuwe distributiecentrum en binderij voor bloemen. Door de groeiende populariteit van boeketten en bloemen bij Jumbo, was de vorige locatie aan de Zuidkade te krap geworden. Het nieuwe pand aan Amert 504 in Veghel heeft een oppervlakte van maar liefst 5.000 m², een verdubbeling van de capaciteit. Dankzij de nieuwe locatie kan Jumbo aan de sterk groeiende vraag naar bloemen blijven voldoen en seizoenspieken opvangen. De focus komt te liggen op de productie van boeketten. Deze worden ter plekke met de hand gemaakt door de bindsters van Jumbo. Het nieuwe distributiecentrum werd geopend door Kitty van Eerd - echtgenote van Karel van Eerd, oprichter van het familiebedrijf. Tevens nam zij de allereerste bos bloemen in ontvangst.
Berg & PartnersTijd voor reflectie bij Berg&PartnersDe wereld om ons heen verandert in razend tempo. Dat heeft direct en indirect invloed op de manier waarop bedrijven moeten worden geleid en ingericht. Om nu, maar zeker ook in de toekomst succesvol te blijven, is het noodzakelijk om als organisatie jezelf opnieuw te blijven uitvinden. Dat vraagt echter veel van de decision makers. Het Eindhovense bureau Berg & Partners ondersteunt directie en management, hun medewerkers en daarmee de hele organisatie in het begeleiden van succesvolle veranderingen of nieuw perspectief. Een openhartig interview met oprichter en partner Marcel van Bergen én partner in crime Wilbert Savonije. Samen met een team van 11 professionals ondersteunen zij onder andere directie en management van MKB-ondernemingen, familiebedrijven, multinationals en zorginstellingen in hun next steps als leiders.
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.