Michaël van Straalen stapt direct op als voorzitter MKB-Nederland

 

MKB-Nederland-voorzitter Michaël van Straalen heeft zijn functie op 1 februari neergelegd. Hij vindt dat er te weinig ruimte is om aan een sterker profiel van de vereniging te werken.


 

Van Straalen is bijna twaalf jaar actief voor MKB-Nederland. Eerst als vicevoorzitter en sinds 2013 als voorzitter. Hij blijft na zijn aftreden als adviseur aan de vereniging verbonden.

 

In de afgelopen periode, waarin Nederland de diepste economische crisis uit de moderne geschiedenis doormaakte, heeft Van Straalen in politiek en polder de mkb-ondernemer prominent op de agenda gezet.

 

Dat het regeerakkoord van Rutte III zoveel aandacht heeft voor de belangrijke positie en specifieke problemen van het mkb, kan voor een groot deel op zijn conto worden geschreven.

 

Andere voorbeelden zijn de invoering van een mkb-toets en de komende aanpassing van het ontslagrecht en de loondoorbetaling bij ziekte.

 

foto: accountant.nl

 

 

 

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
Nieuws van onze leden
Jumbo distributiecentrum bloemenJumbo verhuist distributiecentrum bloemen Jumbo heeft vandaag de deuren geopend van haar nieuwe distributiecentrum en binderij voor bloemen. Door de groeiende populariteit van boeketten en bloemen bij Jumbo, was de vorige locatie aan de Zuidkade te krap geworden. Het nieuwe pand aan Amert 504 in Veghel heeft een oppervlakte van maar liefst 5.000 m², een verdubbeling van de capaciteit. Dankzij de nieuwe locatie kan Jumbo aan de sterk groeiende vraag naar bloemen blijven voldoen en seizoenspieken opvangen. De focus komt te liggen op de productie van boeketten. Deze worden ter plekke met de hand gemaakt door de bindsters van Jumbo. Het nieuwe distributiecentrum werd geopend door Kitty van Eerd - echtgenote van Karel van Eerd, oprichter van het familiebedrijf. Tevens nam zij de allereerste bos bloemen in ontvangst.
Berg & PartnersTijd voor reflectie bij Berg&PartnersDe wereld om ons heen verandert in razend tempo. Dat heeft direct en indirect invloed op de manier waarop bedrijven moeten worden geleid en ingericht. Om nu, maar zeker ook in de toekomst succesvol te blijven, is het noodzakelijk om als organisatie jezelf opnieuw te blijven uitvinden. Dat vraagt echter veel van de decision makers. Het Eindhovense bureau Berg & Partners ondersteunt directie en management, hun medewerkers en daarmee de hele organisatie in het begeleiden van succesvolle veranderingen of nieuw perspectief. Een openhartig interview met oprichter en partner Marcel van Bergen én partner in crime Wilbert Savonije. Samen met een team van 11 professionals ondersteunen zij onder andere directie en management van MKB-ondernemingen, familiebedrijven, multinationals en zorginstellingen in hun next steps als leiders.
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.