Jumbo verhuist distributiecentrum bloemen

 

Jumbo heeft vandaag de deuren geopend van haar nieuwe distributiecentrum en binderij voor bloemen. Door de groeiende populariteit van boeketten en bloemen bij Jumbo, was de vorige locatie aan de Zuidkade te krap geworden. Het nieuwe pand aan Amert 504 in Veghel heeft een oppervlakte van maar liefst 5.000 m², een verdubbeling van de capaciteit. Dankzij de nieuwe locatie kan Jumbo aan de sterk groeiende vraag naar bloemen blijven voldoen en seizoenspieken opvangen. De focus komt te liggen op de productie van boeketten. Deze worden ter plekke met de hand gemaakt door de bindsters van Jumbo. Het nieuwe distributiecentrum werd geopend door Kitty van Eerd - echtgenote van Karel van Eerd, oprichter van het familiebedrijf. Tevens nam zij de allereerste bos bloemen in ontvangst.


 

Jumbo maakt een sterke groei door. Onder andere door de uitbreiding met tientallen EMTÉ supermarkten en de opening van diverse nieuwe Jumbo Foodmarkten en Jumbo City’s. Hierdoor groeit de afdeling Bloemen en Planten mee. Dit vraagt veel van Jumbo’s bevoorradingsketen en de drukte op het distributiecentrum en de bloembinderij in Veghel is aanzienlijk toegenomen. Dankzij de nieuwe locatie, kan Jumbo de productielijnen uitbreiden en tegelijkertijd op basis van de hoogste product- en veiligheidsstandaarden werken.

Boeketten met passie samengesteld
Jumbo koopt bloemen en planten rechtstreeks in bij telers en de productie van boeketten wordt in eigen beheer gedaan. De bloemen worden gesneden op een volledig geautomatiseerde transportband en vervolgens door bindsters met de hand verwerkt tot prachtige boeketten. De bindsters werken iedere dag met veel passie aan het creëren van de mooiste boeketten voor de klanten van Jumbo. Daarna plaatst de transportband automatisch het elastiekje en verpakkingsmateriaal voordat de boeketten naar de winkels gaan.

Van oogst naar verkoop
Jumbo houdt de regie in de volledige keten - vanaf teelt tot en met eindproduct – zelf in handen, waardoor zij klanten kwaliteit, een lang vaasleven en betaalbare prijzen kan bieden. “We geloven in goede relaties met onze telers, die uitsluitend voor Jumbo bloemen en planten telen.”, vertelt Bart Kemperman, Manager Bloemen en Planten van Jumbo. “Ruim 80 procent van onze bevoorrading loopt via telers. Hierdoor kunnen we sneller van oogst naar productie en uiteindelijk naar verkoop in onze winkels gaan. Jumbo maakt afspraken met telers, zodat we de kwaliteit en versheid kunnen waarborgen en een goed inzicht hebben in de herkomst van onze producten. Onze klanten kunnen er hierdoor altijd op vertrouwen dat onze bloemen en planten van de hoogste kwaliteit zijn en een lang vaasleven hebben. Jumbo biedt een ‘vaasgarantie’ van zeven dagen. Dat betekent dat klanten minimaal zeven dagen van hun verse bloemen kunnen genieten.”

Over Jumbo Supermarkten:
Jumbo is een Brabants familiebedrijf met een rijke ondernemershistorie. Jumbo telt momenteel ruim 600 supermarkten, vijf Foodmarkten en een succesvolle online bestel- en bezorgservice via Jumbo.com. Daarnaast lanceerde Jumbo onlangs Jumbo City. In dit nieuwe gemakswinkelconcept combineert het concern elementen van de reguliere Jumbo winkels, Foodmarkt én van restaurantketen La Place. In alle winkels én online wordt de unieke Jumbo formule gevoerd (beste service + grootste assortiment x laagste prijs) en kunnen klanten vertrouwen op de 7 Zekerheden. Door de klant altijd centraal te zetten, is Jumbo één van de best gewaardeerde supermarktketens. Niet voor niets is Jumbo al zestien keer door GfK uitgeroepen tot Beste Supermarkt van Nederland.

In 2009 nam Jumbo de supermarktketen Super de Boer over en in 2012 volgde het nog grotere C1000. Begin 2016 heeft Jumbo ook de foodserviceformule La Place overgenomen. In 2018 volgde de overname van een deel van EMTÉ. Zo groeide Jumbo van regionale supermarktketen uit tot een leidende omnichannel retailer in Nederland. Voor meer informatie zie www.jumbo.com.

0 reacties

Plaats je reactie:

Ik ben geen robot
© 2019 BrabantZaken | Built by Delite, powered by Envation.